Πρωτοφανή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Υποστήριξε ότι ο «πρωθυπουργός μας δουλεύει εν ψυχρώ», δεν κάνει διαπραγμάτευση και πρέπει να χαρακτηριστεί «κουκουλοφόρος εξωτερικού».

Ads

 
Μιλώντας στον realfm και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστήριξε «Ο Αλέξης Τσίπρας μας δουλεύει εν ψυχρώ. Δεν έχει κάνει ποτέ κανείς καμία σοβαρή διαπραγμάτευση. Δεν γίνεται διαπραγμάτευση. Έχουμε σπαταλήσει τον χρόνο, συνεχώς αλλάζουμε τους διαπραγματευτές. Είναι δυνατόν να έχουμε συνεχώς εναλλαγή Θεοχαράκη – Χουλιαράκη στο Euro Working Group όπου γίνεται η καθοριστική συζήτηση;»
 
Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει ενότητα λόγου, δεν υπάρχει ενιαία ομάδα, δεν υπάρχει διαφάνεια. Άλλη διαπραγμάτευση κάνει ο κ. Παππάς στο γκρουπ της Φρανκφούρτης, άλλη ο κ. Χουλιαράκης στο Brussels Group, άλλη ο κ. Θεοχαράκης στο Euro Working Group, άλλη ο κ. Δραγασάκης ως αντιπρόεδρος, άλλη ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός, άλλη ο κ. Τσακαλώτος ως αναπληρωτής υπουργός. Κοροϊδευόμαστε και τρώμε τον χρόνο».
 
«Αν είχαμε ορίζοντα και είχαμε πολιτική ισχύ και δεν είχαμε διαρκή υπονόμευση του κ. Τσίπρα που έλεγε στον Σόιμπλε και στην Μέρκελ “μην τους δίνετε σημασία, πέφτουν αυτοί”, τους “ρίχνω” σε λίγες ημέρες, θα είχαμε κλείσει την συμφωνία. Εμάς ο κ. Τσίπρας μας θεωρεί ότι είμαστε η τρόικα εσωτερικού. Αυτός που λειτουργούσε ως υπονομευτής του κύρους της κυβέρνησης, της κυβέρνησης της νόμιμης, της συνταγματικής σε όλη τη διαπραγμάτευση πως πρέπει να χαρακτηριστεί; Πρέπει να χαρακτηριστεί κουκουλοφόρος εξωτερικού» αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της επιλογής προσώπου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Κατόπιν ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα του δημοψηφίσματος το οποίο ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό κατά τη συνέντευξή του στο Star και το enikos.gr το βράδυ της Δευτέρας. «Δεν υπάρχουν πια Πόντιοι Πιλάτοι, ούτε δημοψηφίσματα συμβιβασμού» υποστήριξε.
 
«Το δημοψήφισμα μπορεί να είναι τριών ειδών. Είτε δημοψήφισμα ρήξης, δεν τα βρήκα πάω σε ρήξη στηρίξτε με για να ακολουθήσω μία μοναχική πορεία. Είτε δημοψήφισμα συμβιβασμού, συμβιβάστηκα πείτε μου αν καλώς συμβιβάστηκα. Είτε το δημοψήφισμα του Ποντίου Πιλάτου, η κυβέρνηση λέει δεν ξέρω τι να κάνω, ας μου πει ο ελληνικός λαός τι να κάνω εγώ θεωρώ ότι δυσκολεύομαι γιατί η συμφωνία είναι ετεροβαρής, σκληρή, αλλά θα κάνω ότι μου πει ο ελληνικός λαός» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 
«Δεν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι τώρα και επίσης δεν υπάρχει και δημοψήφισμα συμβιβασμού. Διότι κανείς στην Ευρώπη δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τον κ. Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος» πρόσθεσε.
 
Έκανε τέλος λόγο για επανάληψη του σεναρίου των Καννών. «Καταλαβαίνετε ότι εδώ μετά από 4 χρόνια έχουμε επανάληψη του ίδιου σεναρίου; Η περίπτωση Τσίπρα μάλιστα είναι χειρότερη. Και γιατί είναι χειρότερη; Γιατί δεν έχουμε συμφωνία, τουλάχιστον τον Νοέμβριο του 2011 είχαμε ένα πλαίσιο συμφωνίας εγκεκριμένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τώρα δεν έχουμε».