Μπορεί ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, να πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, όμως αυτή φαίνεται πως περνά -για ευνόητους λόγους- απαρατήρητη για τα επιτελεία του πρωθυπουργού αλλά και των υπόλοιπων κυβερνητικών στελεχών με τα οποία θα έχει συναντήσεις.

Ads

Κάπως έτσι, λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο γεγονός στους λογαριασμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργού Νίκου Δένδια.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία αναφορά στους αντίστοιχους λογαριασμούς της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και υποδέχεται επισήμως τον ομόλογό της. Η πρακτική αυτή μοιάζει να έρχεται σε αντίθεση με την πεπατημένη για την Προεδρία, που τροφοδοτεί πυκνά με αναρτήσεις τους συγκεκριμένους λογαριασμούς. Κατά τα λοιπά, η υποδοχή έγινε με κάθε επισημότητα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και τον Άγνωστο Στρατιώτη, ο κ. Πενταρόφσκι κατέθεσε στεφάνι, έχοντας δίπλα του στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης-συγκεκριμένα, τον Κώστα Φραγκογιάννη, υφυπουργό υπεύθυνο για την οικονομική διπλωματία.

Ads

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας έχει ανακοινώσει επισήμως μέσω των λογαριασμών την άφιξή του από τη Δευτέρα στην Αθήνα καθώς και το πρόγραμμα των συναντήσεών του.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν με φόντο την αναταραχή στην κυβερνητική παράταξη ενώπιον της κύρωσης διεθνών συμβάσεων με τη γειτονική χώρα.