Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προχώρησε σε διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 19χρονης μέσα στο τμήμα από δύο αστυνομικούς όπου και όπως ανέφεραν δέχτηκαν μία απαράδεκτη δήλωση από εκπρόσωπους της ΓΑΔΑ σχετικά με το περιστατικό.λ

Ads

Όπως αναφέρει η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία που συνόδευσε τον τομεάρχη πολιτικής προστασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστο Σπίρτζη, ο εκπρόσωπος της ΓΑΔΑ σε ερώτηση που του έκαναν για το περιστατικό τους απάντησε ότι καμιά φορά μπορεί να γίνουν «πράγματα» λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας και λόγω περιοχής, ενώ δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε την υπόθεση του βιασμού.

«Ειπώθηκε ότι μπορεί να γίνει στραβή λόγω φόρτου εργασίας επειδή βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή» δήλωσε η Αννέτα Καββαδία εξερχόμενη του ΑΤ Ομόνοιας.

«Από το αστυνομικό τμήμα μας είπαν ότι η ομάδα ΔΙΑΣ δεν εντάσσεται στο δυναμικό του τμήματος. Τους ρωτήσαμε αν όποιος φοράει στολή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα χώρο, όπως και έγινε» σημείωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του εξερχόμενος του ΑΤ.

Στην συνέχεια, «Κάναμε μία συζήτηση για το μήνυμα που βγαίνει. Η δική μας πολιτική είναι να πλησιάζει η αστυνομία την κοινωνία και το ανάποδο. Τα γεγονότα που έγιναν εδώ και όλα όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα μεγαλώνουν το χάσμα, δεν μιλάμε για μία αστυνομία που είναι κοινωνική, για μία αστυνομία για την ασφάλεια του πολίτη αλλά για μία αστυνομία και ειδικούς φρουρούς σερίφηδες».

Ads