Ακατάσχετη κινδυνολογία χρέωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ads

 
Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες και αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις Σαμαρά περί εκροής καταθέσεων σε περίπτωση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ο πανικός τον οδηγεί σε ανεύθυνη και ακατάσχετη κινδυνολογία. Ο ρόλος του πρωθυπουργού απαιτεί αίσθηση ευθύνης κι όχι ανεύθυνες παρεμβάσεις στο καφενείο της Βουλής».
 
Ο Πρωθυπουργός σε συνομιλία του με βουλευτές της ΝΔ στο καφενείο της Βουλής ανέφερε επίσης ότι «όποιος μιλά για εκλογές αυτή τη στιγμή ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα».
 
Τις αναφορές του πρωθυπουργού για τις καταθέσεις στις τράπεζες σχολίασε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμένος.
 
«Για μια ακόμα φορά, ο πρωθυπουργός υιοθετεί το δόγμα του Λουδοβίκου ΙΕ’, «μετά από μένα το χάος», απειλώντας ότι αν δεν παραμείνει ο ίδιος στη θέση του, οι Έλληνες θα αποσύρουν ομαδικά τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Οι Έλληνες πλέον δεν απειλούνται, έχοντας την εμπειρία των εκλογών του 2012 και δεν τον πιστεύουν, ενθυμούμενοι τα περίφημα 18 σημεία, για τα οποία ψηφίστηκε, αλλά δεν εφάρμοσε».