Για συκοφαντία κατηγορεί την εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θέμα της διακρατικής συμφωνίας για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

Ads

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

«Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας “Τα Νέα” που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

image

Ads

Το σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ:

image

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, αφού υποστήριξε ότι «το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είναι ψευδές», ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «ζήτησε να αναρτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα έγγραφο που αφορά στη διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής των συγκεκριμένων πυρομαχικών που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και υπεύθυνο για την εξαγωγή αυτή είναι ο κ. Παπαδόπουλος που εκτελεί χρέη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα».

Ο ίδιος τόνισε ότι «εμείς πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι εκπρόσωπος του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή που έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου. Το Ιούνιο υπεγράφη η συμφωνία που λέει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες».

Διαβάστε επίσης: Καμμένος: Ο Β. Παπαδόπουλος είναι ο νόµιµα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας

Έκτακτη συνέντευξη τύπου της ΝΔ 

Για το ίδιο θέμα οργάνωσε σήμερα η ΝΔ συνέντευξη Τύπου της εκπροσώπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη, και των αρμόδιων τομεαρχών, Αμύνης Βασίλη Κικίλια και Δικαιοσύνης Νίκου Παπαδόπουλου.

Η ΝΔ ρωτά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «για ποιο λόγο καλύπτει το εξώφθαλμο σκάνδαλο και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, αν γνώριζε την επίσημη αλληλογραφία του υπουργού Αμύνης με τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την οποία ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;

Η Σύμβαση αφορά την πώληση 300.000 βλημάτων συνολικού ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα στην Σαουδική Αραβία. Η Βουλή είχε ενημερωθεί για αυτήν τη συμφωνία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν συμφωνήσει να προχωρήσει με νόμιμο τρόπο, όπως ορίζει ο νόμος, δηλαδή με διακρατική σύμβαση, δίχως μεσάζοντες.

Τα στελέχη της ΝΔ ανέφεραν ότι ο κ. Καμμένος επικαλείται πληρεξουσιότητα του Βασίλη Παπαδόπουλου παρουσιάζοντας όμως ένα έγγραφο που αφορά όχι την πώληση για τα βλήματα των 105 εκατοστών αλλά την πώληση των αμερικανικών βομβών ΜΚ 82. Αναφέρουν ακόμη ότι ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ενημερώθηκε εγγράφως στις 12 Ιουνίου 2017 από τον Έλληνα πρόξενο στην Σαουδική Αραβία ότι η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δήλωσε πλήρη άγνοια για το πρόσωπο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και ζήτησε η συμφωνία να γίνει μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

«Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί και το Βασίλειο της Ιορδανίας προκειμένου να πουλήσει τα ίδια όπλα. Ρωτάμε ευθέως ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί και το Βασίλειο της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας για τα ίδια όπλα;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε ότι ζήτησε από την ανώτατη εισαγγελική αρχή να ερευνήσει σε βάθος της υπόθεση αυτή όπως η στρατιωτική δικαιοσύνη ερευνά το στρατιωτικό σκέλος.