Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου με δήλωσή της διέψευσε τους ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος θέλοντας να επιτεθεί στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, υποστήριξε ότι «με εντολή της τα πορίσματα που έχουν εκδοθεί για τον θάνατο ενός 4χρονου κοριτσιού σε νοσοκομείο της Κρήτης βρίσκονται κλειδωμένα στα συρτάρια επειδή ευθύνεται η κ. Πολάκη».

Ads

Αρχικά ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας στους ισχυρισμούς Γεωργιάδη, ανέφερε πως «κάποιοι πατούν στο θάνατο ενός ανθρώπου για να πλήξουν. Είναι ντροπή και ελεεινότητα». Τόνισε δε πως «αν βρεθεί ένας άνθρωπος που θα πει ότι σήκωσα το τηλέφωνο για να επηρεάσω για την υπόθεση, εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός και βουλευτής. Δεν σας μοιάζουμε, δεν θα σας μοιάζουμε. Έχετε ήδη μπει και θα μπείτε οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!».

Λίγη ώρα αργότερα η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου με δήλωσή της κατέδειξε τους ψευδείς ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της ΝΔ. «Ουδέποτε είχα υπόθεση συγγενούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη», είπε και συνέχισε:

«Αύριο θα διερευνήσω πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή. Όπως πληροφορήθηκα, την είχε το ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας) και αύριο θα γνωρίζω λεπτομέρειες για το θέμα. Θυμίζω ότι στο ΣΕΥΥΠ προϊσταται Γενικός Επιθεωρητής. Ως γνωστόν, εγώ είμαι Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης». 

Ads