«Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ύφος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σχετικά με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ads

«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Είναι σαφές επίσης ότι οι δηλώσεις του απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο», ανέφερε ο Νίκος Παππάς. 

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Σόιμπλε κρατάει αυτή τη στάση

Λίγο νωρίτερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου μετά το Ecofin, μίλησε μεταξύ άλλων για τον Γιάννη Βαρουφάκη. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος σε μια προσωπική συζήτηση που είχαν, κατά την οποία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών του εξέφρασε την ενόχλησή του για τη διαστρέβλωση των λεγομένων του, αποκάλυψε πως του απάντησε ότι “το να είναι τόσο ανόητα αφελής σε θέματα επικοινωνίας δεν θα το πίστευα”.

Ads

Συνεχίζοντας είπε ειρωνικά προς τους δημοσιογράφους: “Εσείς φταίτε για όλα τα προβλήματα”. “Μας το είπε (σημ: ο Βαρουφάκης) αυτό”, ανέφερε ένας δημοσιογράφος, για να συνεχίσει ο Σόιμπλε: “Το είπε. Η συνεργασία μας είναι τόσο στενή που το επαναλαμβάνω εδώ”.