Κόντρα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιάννη Δραγασάκη ξέσπασε μετά την ανάρτηση μηνύματος στο Twitter από τον πρόεδρο της ΝΔ με το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση πως βρίσκεται πίσω από τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας για την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ads

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως: «Επεισόδια, μολότοφ, σπασίματα μαγαζιών – για μια ακόμη φορά εικόνα χάους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι «τα δικά τους παιδιά», όπως είπε χθες ο κ. Δραγασάκης, γι’αυτό προφανώς δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της…».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη φράση του Γιάννη Δραγασάκη όταν αντιεξουσιαστές διέκοψαν τη χτεσινή του ομιλία για να διαβάσουν κείμενό τους. Όταν οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν ο κ. Δραγασάκης ζήτησε να τους αφήσουν να ολοκληρώσουν την παρέμβασή τους σημειώνοντας πως «και αυτά δικά μας παιδιά είναι», θέλοντας να δείξει πως είναι μέλη της κοινωνίας και υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν, όταν ήταν νεότεροι, πολλοί από τους παρευρισκόμενους την αίθουσα θα συμμετείχαν σε πολιτικές παρεμβάσεις. Οι αντιεξουσιαστές αφού ολοκλήρωσαν την παρέμβασή τους αποχώρησαν από την αίθουσα και η ομιλία συνεχίστηκε κανονικά.

Ο Γιάννης Δραγασάκης απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε: «Δεν απέφυγε τελικά τη μονταζιέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Σε μια ημέρα έντονου συμβολισμού, το μόνο που μέχρι στιγμής ψελλίζει είναι η ακροδεξιά ρητορική, συνεχίζοντας το κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού στο οποίο συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα & η Χρυσή Αυγή συντονισμένα επιδίδονται από εχθές. ΓΔ».

Ads