Απαντήσεις σε ερωτήματα ζητά μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου, η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου, η οποία έχασε τα δυο της παιδιά και τον σύζυγό της στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Ads

Μεταξύ άλλων ζητά να μάθει τους λόγους που κράτησαν «καθηλωμένα» στο έδαφος δύο ελικόπτερα τα οποία ήταν διαθέσιμα. Επίσης, γιατί το ελικόπτερο που κατέφθασε στο Μάτι από την Κινέτα και εκεί διαπίστωσε την έλλειψη καυσίμων επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο Ελευσίνας –προφανώς για ανεφοδιασμό – δεν επέστρεψε για να επιχειρήσει στη φωτιά.

Ακόμη, αιτείται να της χορηγηθούν τα στοιχεία της γυναίκας που το απόγευμα της 23ης Ιουλίου ξεναγήθηκε από τον διοικητή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος στα ελικόπτερα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ήταν τα ίδια ελικόπτερα, που σύμφωνα με τον Β. Καπερνάρο, έμειναν άπραγα.

«Στις 23/07/2018 ( την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς) ο Διοικητής της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. έβγαλε άδεια εισόδου για πρόσωπο, το οποίο εισήλθε από την Πύλη 12 του «Ελ. Βενιζέλος».

Ads

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι η επισκέπτρια, τα στοιχεία της οποίας καθώς και τα στοιχεία του αυτοκινήτου της είναι προφανώς γνωστά στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (αφού είναι γνωστά στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), ξεναγήθηκε από τον Διοικητή στα παρκαρισμένα, ως άνω, ελικόπτερα της Υ.Ε.Μ.Π.Σ..

Στη συνέχεια και μετά την ξενάγηση, και οι δύο (ο Διοικητής και η επισκέπτριά του) με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Διοικητού, εξήλθαν από την Πύλη 12, με άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει η Β. Βουκάκη στην αίτησή της «από τα τρία (3) ελικόπτερα της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. που επιχειρούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα και μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στη Νταού Πεντέλης (16:49) και όσο διαρκούσε η καταστροφική πορεία της, μέχρι τη θάλασσα στο Μάτι, κατέφθασε μόνο ένα (1) ελικόπτερο (!!!), από τα επιχειρούντα στην Κινέτα, το οποίο όμως, λόγω έλλειψης καυσίμων επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, χωρίς να επιστρέψει ξανά στον τόπο της καταστροφής».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «τα άλλα δύο (2) ΒΚ ελικόπτερα της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. καθ’ όλην την διάρκεια της καταστροφής, από τη Νταού Πεντέλης μέχρι την παραλία στο Μάτι ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ στο έδαφος (!!!), καθηλωμένα σε αχρησία».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Βαρβάρα Βουκάκη στις 23/07/2018 έχασε την οικογένεια της. Τον σύζυγό της Γρηγόριο Φύτρου, ετών 54, και τα παιδιά της, Εβίτα Φύτρου – 13 ετών, και Ανδρέα Φύτρου – 11 ετών και έχει υποβάλει ήδη μήνυση και κατά παντός συνυπαιτίου – συνεργού αυτών, που θα διακριβωθούν κατά την διάρκεια των ανακρίσεων.