Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγραφών προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπου υπογράφουν οι 3 βουλευτές Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Σπίρτζης και Χαρά Καφαντάρη, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σχετικά με την τέλεση βάπτισης από τον Α. Γεωργιάδη.

Ads

Οι βουλευτές ζητούν άμεσες απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα που υποχρεούται να δώσει η Κκβέρνηση για την τέλεση βάπτισης από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη.

Ακόμα με Αίτημά τους ζητούν να κατατεθούν:

  • Το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας για τέλεση βάπτισης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Ανάπτυξης.
  • Η καταχωρημένη -με αριθμό πρωτοκόλλου- αίτηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένα ειδική άδεια.
  • Σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί και άλλες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων, να κατατεθούν ομοίως.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ερώτησή τους επισημαίνουν:

Ads
  • Με την από 14 Μαρτίου 2021 δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο «Twitter», ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης προέβη σε δημόσια ανακοίνωση- παραδοχή  συμμετοχής του σε τέλεση βάπτισης τέκνου, ως ανάδοχος, στον Ι. Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.
  • Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο από 05.03.21 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που ο κ. Γεωργιάδης εμφάνισε σαν ειδική άδεια για βάπτιση, αφενός δεν αναφέρεται αριθμός πρωτοκόλλου και αφετέρου δεν μνημονεύεται καμία εξουσιοδοτική νομοθετική διάταξη ή κανονιστική πράξη, βάσει της οποίας εκδόθηκε αυτή.
  • Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται, πως ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επεσήμανε σε σημερινή του συνέντευξη, ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει την ύπαρξη δυνατότητας έκδοσης ειδικής άδειας για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Βάσει των ανωτέρω ρωτούν τον Υπουργό:

  • Με βάση ποια διάταξη νόμου προβλέπεται η έκδοση ειδικής άδειας τέλεσης βάπτισης για περιοχές σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Περιφέρεια Αττικής;
  • Πόσες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας;
  • Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας την οποία επικαλείται ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης;
  • Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης, βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένη ειδική άδεια σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Υπουργού;