Στο «κόκκινο» θα βρίσκεται η Αττική από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Ads

Ωστόσο, η Αττική διαφοροποιείται ως προς το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα εξακολουθήσει να είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 5 το πρωί.

«Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής, όπου η απαγόρευση, λόγω μητροπολιτικότητας, θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και θα λήγει στις 5 το πρωί» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που η Αττική εξαιρείται:

«Η Αττική έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αφορούν στο μισό πληθυσμό της Ελλάδας, ο οποίος βρίσκεται σε συγκεκριμένα τετραγωνικά, έχει αυξημένο πληθυσμό, και η άσκηση που κάναμε έδειξε ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια να τον ταυτίσουν με ό,τι ισχύει στις υπόλοιπες περιοχές, θα δημιουργούσε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Θα είχαμε απίστευτους συνωστισμούς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στις εμπορικές περιοχές, έτσι αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε με αυτά τα δεδομένα».

Ads

«Οτιδήποτε αφορά στην εφαρμογή αυτών των μέτρων, όχι μόνο για το ωράριο, αλλά για όλα αυτά που ανακοινώθηκαν και που οι επιδημιολόγοι επέτρεψαν, μπορούν να αλλάξουν επί τη βάση των επικαιροποιημένων δεδομένων της κάθε μέρας. Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε και σύντομα σε αυστηρότερο καθεστώς», σημείωσε. 

Υπενθυμίζεται ότι μόνο για τρεις λόγους μπορεί κάποιος να στείλει μήνυμα στο 13033 για να βγει από το σπίτι του τις ώρες 21:00 με 05:00 και αυτοί είναι για εργασία, υγεία και βόλτα με κατοικίδιο. Συγκεκριμένα:

  • Με τον κωδικό 1: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
  • Με τον κωδικό 6: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.
  • Όσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.