Σε απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε περιοχές στην Τήνο προχώρησε η αστυνομία λόγω εργασιών για την εγκατάσταση βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών της Ενεργειακής Κυκλάδων Ε.Π.Ε..

Ads

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tinostoday.gr, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Πέμπτη (10-09-2020), και κατά τις ώρες από 06:00 έως 19:00 θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, λόγω εργασιών για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου, στα εξής σημεία:

α) Στην επαρχιακή οδό Τήνου – Πανόρμου από το ύψος της εισόδου του οικισμού των Υστερνίων έως και την διασταύρωση αυτής με την επαρχιακή οδό Καλλονής – Πλατιών και
β) Καθ’ όλο το μήκος της χωμάτινης οδού, η οποία άρχεται από τη θέση «Μύλοι» και καταλήγει στην περιοχή Πράσσα –Κάμπος Πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα σημειώνονται έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων της Τήνου όσον αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Κατά τον Μάιο μάλιστα είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατα τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας κατοίκων κατά των αιολικών πάρκων, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν προχωρήσει σε ξυλοδαρμούς και προσαγωγές.

Ads

Οι αγώνες των κατοίκων του νησιού πέτυχαν μία πρώτη μικρή νίκη στα τέλη Μαΐου όταν ο όμιλος Κοπελούζου ακύρωσε το σχεδιασμό για την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών.

Πηγή: facebook/Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών