Μετά από δύο μήνες ομηρίας ο Γιώργος Κυπαρίσσης που είχε απαχθεί στο Ντράφι αφέθηκε ελεύθερος με την οικογένειά του να καταβάλει 800.000 ευρώ σε λίτρα. Η απαγωγή είχε γίνει στις 29 Δεκεμβρίου με τους δράστες να ζητούν αρχικά 2 εκατομμύρια.

Ads

Ύστερα από δύο μήνες μετά την απαγωγή της 29ης Δεκεμβρίου 2021 τελικά οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς έφτασαν σε αποτέλεσμα και έτσι ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Τατόι.

Τα παζάρια για τα λύτρα

Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει αρχικά 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Ωστόσο, η οικογένεια του 40χρονου καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις καθώς δεν είχε τα χρήματα με αποτέλεσμα η ομάδα των απαγωγέων να ρίξει το ποσό στο 1,5 εκατομμύριο. Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν από τον αδερφό του επιχειρηματία, ο οποίος κατάφερε να ρίξει το ποσό που ζητούσαν οι δράστες.

Ads

Τελικά φαίνεται ότι συμφωνήθηκε ένα μικρότερο ποσό μέχρι που τελικά έγινε η «συμφωνία ελεγχόμενης απελευθέρωσης». Κατά πληροφορίες το τελικο ποσό το οποίο συμφωνήθηκε να δοθεί στους απαγωγείς ήταν 800.000 ευρώ. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα λύτρα δεν δόθηκαν σήμερα χωρίς να διευκρινίζεται το πότε δόθηκαν προσθέτοντας ότι η συμφωνία ήταν να τον αφήσουν στο Τατόι.

Τι έλεγαν οι αστυνομικοί που του πήραν κατάθεση

Ταχύτατα κύλησε η κατάθεση του Γιώργου Κυπαρίσση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς οι αστυνομικοί κρίνουν ότι δεν πρέπει να χάσουν χρόνο και ότι πρέπει να αντλήσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν από τον επιχειρηματία.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα επόμενα 24ωρα είναι τα πιο σημαντικά για την εξέλιξη της έρευνας και για αυτό τον λόγο ήδη γίνονται στοχευμένες έρευνες σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Ως προς το χρονικό της απελευθέρωσης του επιχειρηματία αναφέρεται ότι οι δράστες τον άφησαν στις 7:30 σήμερα το πρωί στο Τατόι, στη συνέχεια περπάτησε για λίγο, βρήκε έναν περαστικό ο οποίος τον βοήθησε να πάει σε ένα πιο κεντρικό σημείο για να βρει ταξί και να πάει στο πατρικό του σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας έφερε ελαφριές κακώσεις (μώλωπες και εκδορές) και για αυτό τον λόγο έχει ήδη εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Αστυνομικοί περιγράφουν τον επιχειρηματία ως εμφανώς αδυνατισμένο, εξαιρετικά ταλαιπωρημένο, αλλά πάντα ψύχραιμο.

«Το παιδί μου ήταν χτυπημένο», λέει ο πατέρας του

Για την πρώτη εικόνα και τα πρώτα λόγια που μοιράστηκε μαζί του ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης μίλησε στο Newsbomb.gr ο πατέρας του λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση του γιού του ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 29 Δεκεμβρίου.

«Τον γιο μου τον είδα το πρωί καθώς μόλις τον άφησαν ελεύθερο το πρώτο πράγμα που έκανε ήτα να έρθει σε εμάς και να τον αγκαλιάσουμε. Τον είδα ότι ήταν χτυπημένος στη μύτη και τον είχαν ξυρίσει. Το σίγουρο είναι ότι κρατούσαν άτομα πολύ βίαια και αδίστακτα» είπε αρχικά ο πατέρας του επιχειρηματία.

«Μου είπε ότι για 4 ημέρες τον είχαν να κοιμάται στο χώμα και κατάλαβα ότι τον είχαν ξυρίσει στο κεφάλι και στο σώμα» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «οι δράστες ήταν 5-6 άτομα και μιλούσαν καλά Ελληνικά».

«Εγώ όλο αυτό το διάστημα πέρασα έναν εφιάλτη, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, φοβόμουν για το παιδί μου, σήμερα είναι μια ημέρα μεγάλης χαράς για όλη την οικογένεια, ελπίζουμε οι δράστες να βρεθούν και να τιμωρηθούν κατηγορηματικά» κατέληξε ο πατέρας του Γιώργου Κυπαρίσση ο οποίος παραμένει στη ΓΑΔΑ όπου καταθέτει.

Πού ψάχνει τους απαγωγείς η ΕΛΑΣ

Ο Κυπαρίσσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ψύχραιμος και απαντά στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «ο βασικός στόχος ήταν να βρεθεί ζωντανός ο επιχειρηματίας και επετεύχθη. Από εδώ και πέρα θα γίνουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έδιναν αποδείξεις όλο το προηγούμενο διάστημα ότι ο Κυπαρίσσης είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν υπό άκρα μυστικότητα το κρησφύγετο των απαγωγέων. Το χώρο δηλαδή όπου κρατούσαν επί δύο μήνες τον επιχειρηματία. Έρευνες γίνονται στη δυτική Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς δεν επέτρεψαν στον επιχειρηματία ούτε στιγμή να δει τα πρόσωπά τους, ενώ η απελευθέρωσή του έγινε με τρόπο «επαγγελματικό» για να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον έρευνα για τον εντοπισμό των απαγωγέων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο επιχειρηματίας κρατούνταν είτε στην Αττική είτε σε κάποιον όμορο νομό. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι να κρατούνταν σε κάποια αραιοκατοικημένη περιοχή, ενδεχομένως ακόμα και στη δυτική Αττική.