Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής της Μαρκέλλας του 10χρονου κοριτσιού που είχε απηχθεί στην Θεσσαλονίκη. Η 34χρονη κατηγορούμενη για την απαγωγή, αποδέχθηκε την κατηγορία της αρπαγής αλλά αρνήθηκε την κατηγορία για ασέλγεια, κακοποίηση και της χορήγησης ουσιών στο κορίτσι. 

Ads

Οι μαρτυρίες αστυνομικών και μαρτύρων που βρήκαν την κοπέλα

Οι μάρτυρες, ωστόσο στις καταθέσεις τους είπαν διαφορετικά πράγματα. Ο αστυνομικός που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο που εντοπίστηκε η 10χρονη κοπέλα ανέφερε ότι «Μας είπε ότι την έκανε μπάνιο η κατηγορούμενη και την έπιανε σε σημεία που δεν έπρεπε. Μας είπε ότι της φορούσε χειροπέδες».

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Ήταν τρομαγμένο και μπερδεμένο το παιδί σαν να μην ήξερε που βρίσκεται. Μας είπε για μια κυρία. Ότι την πήρε μια κυρία, ότι την είχε στο σπίτι και της φορούσε χειροπέδες. Μας είπε και ότι στο σπίτι ήταν ένας άνδρας κακός».

Ads

Έπειτα τόνισε ο αστυνομικός ότι η Μαρκέλλα είχε σύγχυση ως προς τον χρόνο και όχι ως προς τα γεγονότα, ενώ ανέφερε ότι «Όταν είδε ότι μαζεύτηκαν πολλά περιπολικά είπε: Όλοι εμένα ψάχνετε;».

Η δεύτερη μάρτυρας ήταν εκείνη που μαζί με τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου βρήκαν πρώτοι την 10χρονη. Η μάρτυρας κατέθεσε ότι «Προσπάθησα να την ηρεμήσω. Κορίτσι μου σε ψάχνουμε δύο μέρες, της είπα. Και μου απάντησε “εγώ σήμερα το πρωί έφυγα απ’ το σπίτι μου”», ενώ τόνισε ότι το κορίτσι είχε αστάθεια, ήταν τρομαγμένη, μπερδεμένη και της είπε ότι της είχαν φορέσει χειροπέδες. Συγκεκριμένα, κατέθεσε ότι της είπε η κοπέλα «Πονάει το στομάχι μου. Μη φωνάξετε την αστυνομία, θέλω τη μαμά μου. Πονάνε και τα χέρια μου από τις χειροπέδες». 

Ο τρίτος μάρτυρας που μίλησε ήταν ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου που και εκείνος είπε ότι η κοπέλα ήταν μπερδεμένη. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι «Πρωί Σαββάτου, είδα το κορίτσι παραπατούσε στη Σοφούλη. Εγώ το σταμάτησα και του λέω: “Κορίτσι μου δεν έχει σχολείο σήμερα, μπερδεύτηκες;” “Όχι θέλω να πάω σπίτι μου”», ενώ πρόσθεσε ότι «Της λέω έλα κορίτσι μου εδώ πέρα κάτσε να πιεις λίγο νερό. Εκείνη την ώρα περνούσε μια γνωστή μου από τη γειτονιά και είπα μη μας φύγει γιατί πήγε να φύγει. Είπε μη πάρετε το 100. Θέλω να βρω ένα ταξί, έχω 30€. Απομακρύνθηκα να πάρω τηλέφωνο. Είπα στη γνωστή μου πως το κορίτσι είναι μάλλον του Amber Alert και κάτσε εδώ πέρα μη μας φύγει».

«Η μητέρα της μας αποκάλυψε πως η 34χρονη βίασε τον 10χρονο αδελφό της που έχει πεθάνει» ανέφερε στην συνέχεια. 

Επίσης, σαν μάρτυρας κατέθεσε και ο αστυνομικός που έκανε τις έρευνες για τον εντοπισμό του κοριτσιού. Ο αστυνομικός μίλησε για την εμπλοκή του 41χρονου που είναι κατηγορούμενος ως συνεργός της 34χρονης, ενώ αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να βίασε η 34χρονη των 10 μικρότερο αδερφό της Μαρκέλλας. 

«Η συμπεριφορά της κατηγορουμένης είναι παραβατική από νωρίτερα. Μας έχει μεταφέρει η μητέρα της ότι της είχε αποκαλύψει ότι είχε προβεί σε βιασμό του αδελφού της που έχει πεθάνει σε ηλικία 10 ετών», κατέθεσε ο αστυνομικός, ενώ πρόσθεσε ότι η 34χρονη φαίνεται να έχει βιάσει και άλλη νεαρή κοπέλα.

Μάλιστα ανέφερε πως για την εκτεταμένη έρευνα της ΕΛΑΣ χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από της συνομιλίες των δύο κατηγορουμένων το διάστημα που η ανήλικη βρισκόταν με την 34χρονη.

«Το τηλέφωνο της κατηγορουμένης δε βρέθηκε, βρέθηκε υπολογιστής και κατασχέθηκε, το κινητό που χρησιμοποιούσε δεν βρέθηκε. Φαίνονται και οι επικοινωνίες των δύο κατηγορουμένων. Από την ώρα που βρέθηκε το παιδί υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους με νέο κινητό και νέο μέιλ, η 34χρονη χρησιμοποιούσε το όνομα Κατερίνα ώστε να μη ξέρουν τα πραγματικά της στοιχεία. Στην επικοινωνία μεταξύ τους φαίνεται πως ο κατηγορούμενος την υποστηρίζει ψυχολογικά, φαίνεται να έχουν σχέση. Η κατηγορούμενη δε θα έκανε αυτά που έκανε αν δεν είχε τη στήριξη αυτού» τόνισε ο αστυνομικός.