Επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ads

Στην επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν εμφανίστηκε ανυποχώρητος λέγοντας πως «η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει μια αποφασιστική πολιτική σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά της».

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι δίκαιες και συνεπείς στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου. Δήλωσε επίσης ότι οι διαφορές με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσαν να επιλυθούν με διαπραγμάτευση και συμβιβασμούς.

Στη βιντεοδιάσκεψη ο Τούρκος πρόεδρος είχε στο πλευρό του μια μεγάλη ομάδα κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων. Συγκεκριμένα, τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον αρχηγό της MIT Χακάν Φιντάν, τον εκπρόσωπος του Ιμπραήμ Καλίν και τον διευθυντή του γραφείου του, Χασάν Ντογάν.

Ads

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης άλλα διμερή και περιφερειακά θέματα.