Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην Νέα Πέραμο και στη Μάνδρα Αττικής, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές.

Ads

Εκατοντάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρους, ενώ πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους. Σημειώνεται, ότι κι ένα ΚΤΕΛ βούλιαξαν στις λίμνες που δημιουργήθηκαν κοντά στο Θριάσιο, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με την βοήθεια της πυροσβεστικής.

Από τις τέσσερις περίπου τα ξημερώματα και έπειτα η Πυροσβεστική είχε δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις, ενώ οι κάτοικοι της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας με κάθε μέσω προσπαθούσαν και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες επιχείρησαν εγκαίρως και αποτελεσματικά για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

image
image

Ads

Όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αν κι έχουν περάσει αρκετές ώρες η στάθμη του νερού δεν έχει πέσει με αποτέλεσμα να κάνει το έργο τους πολύ δύσκολο. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν όλα τα υπόγεια που έχουν πλημμυρίσει.

image