Ανυπόστατη θεωρεί τη διαγραφή του από τη ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος, σημειώνοντας πως η διαδρομή του στο κόμμα θα επέβαλε να εμφανιστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ads

«Δύσκολα μπορούν να μου κάνουν έξωση από το δικό μου ιδιόκτητο σπίτι ή, καλύτερα, από το σπίτι που είμαι συνιδιοκτήτης, και αυτό είναι η ΝΔ» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso του Σαββατοκύριακου» ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.

Ερωτηθείς για τι συναισθήματα του άφησε η διαγραφή του, είπε ότι τον πίκρανε πολύ. «Με ενόχλησε ο τρόπος με τον οποίο έγινε η “βραδινή διαγραφή” μου από τη Ν.Δ., καθώς δεν εφαρμόστηκαν οι καταστατικές διαδικασίες που ισχύουν στο κόμμα και, μάλιστα, για ένα τόσο παλαιό μέλος όπως είμαι εγώ. Αυτό, για εμένα, ήταν πολύ δυσάρεστο» διευκρίνισε.

Έκανε επίσης γνωστό πως το βράδυ της διαγραφής του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο τους συνδέει, όπως είπε, συναδελφικότητα. «Στην ενεργό πολιτική μπήκαμε και οι δύο το 2004. Εκείνος εκλεγόμενος βουλευτής και εγώ ως αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν βγήκε στο τηλέφωνο ποτέ. Δεν με εκπλήσσει, όμως, γιατί ήταν μια απόφαση που πήρε. Μίλησα λίγο αργότερα με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον γραμματέα του κόμματος, και του είπα τις ενστάσεις που είχα για τη διαδικασία. Ότι δεν είχα δει απόφαση πειθαρχικού, παρά μια ανακοίνωση δυο γραμμών που έλεγε ότι «με απόφαση του προέδρου» τίθεμαι εκτός κόμματος» επισήμανε.

Ads

Ακόμα έκανε γνωστό πως το βράδυ της διαγραφής του ενημέρωσε τον Κώστα Καραμανλή με ένα μήνυμα συμπληρώνοντας: «Έκρινα ότι δεν ήθελα καθόλου να τον ενοχλήσω, διότι δεν ήθελα να τον κάνω μέρος του προβλήματος που εγώ αντιμετώπιζα».