Παράτυπος είναι ο ορισμός της βουλευτή Β’ Αθηνών Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου ως γενικής γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό επειδή παρακάμπτει το καταστατικό του ίδιου του κόμματος για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας.
 

Ads

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος ένα του κανονισμού λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ όπως αυτός είχε ψηφιστεί το 2001: «Γενικός Γραμματέας της KO εκλέγεται Βουλευτής που έχει διατελέσει μέλος του Κοινοβουλίου επί έξι τουλάχιστον έτη. H εκλογή γίνεται για όλη την βουλευτική περίοδο στην πρώτη συνεδρίαση της KO μετά τις εκλογές».

image
 
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που «ορίστηκε» στην θέση αυτή από τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας εκλέχθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012.
 
Το θέμα σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω facebook: «Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να έχει θητεύσει ως βουλευτής τουλάχιστον έξι χρόνια (άρθρο 4 παρ 1 του κανονισμού λειτουργίας). Και κάτι ακόμη: ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ».

image
 
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό κάτι που θα γίνει με συνοπτική διαδικασία στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την επόμενη εβδομάδα. 

Ads