Κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα κόμμα της αντιπολίτευσης με αφορμή τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομία που καταγράφουν ύφεση και κατά το β’ τρίμηνο του 2016. 

Ads

Για «οδυνηρό αποτύπωμα της αριστερής ιδεοληψίας» κάνει λόγο ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας. Επίσης αναφέρεται σε λανθασμένο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής χρεώνοντας στην κυβέρνηση ανικανότητα και ατολμία στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, παλινωδίες και καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων αλλά και την καθυστερημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. 

Το αποτέλεσμα, προσθέτει, είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να συνεχίζεται και να επιβαρύνεται. «Για το λόγο αυτό απαιτείται, άμεσα, η εφαρμογή μιας διαφορετικού μείγματος συνεκτικής οικονομικής πολιτικής, προκειμένου η χώρα να βαδίσει πιο αποτελεσματικά προς τους στόχους της» καταλήγει. 

«Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ακυρώνουν εν τη γενέσει του και τον νέο μύθο περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι» σχολιάζει, μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη σχετική δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Ads

«Η ελληνική οικονομία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση κι αυτό χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» σημειώνει.

«Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση στην ελληνική οικονομία, αλλά και της Eurostat για επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα» σχολιάζει το ΚΚΕ και προειδοποιεί ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και πάνω απ’ όλα θα την πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός, με βαριά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου.