Σε δραματικούς τόνους περιέγραψε σε συνέντευξή του στο kozan.tv την κατάσταση που επικρατεί στην Καστοριά αναφορικά με την εξάπλωση του κοροναϊού ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος.

Ads

Επεσήμανε ότι η αναλογία τον κρουσμάτων του ιού με βάση τον πληθυσμό είναι η μεγαλύτερη σε όλη την επικράτεια, ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα, ζητώντας για μια ακόμη φορά την κήρυξη ολόκληρου του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη έκκληση είχαν κάνει από την Κυριακή όλοι οι τοπικοί φορείς του νομού, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί Καστοριάς είχαν επισημάνει την ανάγκη να κλείσει το νοσοκομείο Καστοριάς, τονίζοντας ότι αποτελεί «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω νοσοκομείο, το οποίο έχει αποδεκατιστεί λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό του, κατέληξε χθες ο 70χρονος φορέας του κοροναϊού. Πρόκειται για το τρίτο θύμα από την Καστοριά, με την ανησυχία μεταξύ των κατοίκων της πόλης να έχει χτυπήσει «κόκκινο».