Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ένα 24ωρο μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η εμφάνιση μελών του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή στο μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι που προβλήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ads

Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση της δεν κάνει καμία αναφορά στο τάγμα Αζόφ, αλλά εξαπολύει επίθεση στην αντιπολίτευση. Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα ισχυρίζεται ότι είναι με το μέρος του ουκρανικού λαού, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 ότι βρίσκονται με το μέρος του Βλαντίμιρ Πούτιν. Επιπλέον με ανάρτηση στο Twitter, η ΝΔ συνδέει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ηλία Κασιδιάρη, παραθέτοντας τις δηλώσεις τους. 

► Διαβάστε επίσης: Το παρασκήνιο της παρουσίας Ζελένσκι και του ναζιστικού τάγματος Αζόφ στην Βουλή

Η ανακοίνωση της ΝΔ: «Κάποιοι εφευρίσκουν διαρκώς δικαιολογίες και προσχήματα προκειμένου να κρύψουν αυτό που είναι προφανές από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία: ότι είναι με τον Πούτιν. Η χθεσινή απουσία από τη Βουλή, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης, ΜεΡΑ25 και η παρουσία-απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε καθαρά σε όλους ποιοι είναι με το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται τη χώρα τους και ποιοι είναι με τον εισβολέα και δεν βγάζουν μιλιά για τις δολοφονίες αμάχων, τις φρικαλεότητες, την καταστροφή. Και λένε τα ίδια που λέει στην ανάρτησή του ο καταδικασμένος Η. Κασιδιάρης. Η “πάνω πλατεία”, συναντιέται ξανά με την “κάτω πλατεία”. Μόνο που το 2022 δεν είναι 2012».

► Διαβάστε επίσης: Θύελλα αντιδράσεων για την παρουσία μαχητή του Τάγματος Αζόφ στην ελληνική βουλή [Βίντεο]

ΣΥΡΙΖΑ: Ως εδώ! – Ο Μητσοτάκης πετάει λάσπη ξεπλένοντας τους νεοναζί του τάγματος Αζόφ

Με μία σκληρή ανακοίνωση απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας, μετά το περιστατικό με το τάγμα Αζόφ. Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί το κυβερνών κόμμα να μην προκαλεί και να σταματήσει να δημιουργεί «τεχνικούς διχασμούς για φτηνούς μικροπολιτικούς σκοπούς».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «βυθισμένη σε αδιέξοδο η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στην παλιά της προπαγάνδα και καταφεύγει σε ανόητες προκλήσεις. Με0τά το χθεσινό ομολογημένο φιάσκο της στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση σε πλήρη αποσύνθεση εξέθεσε διεθνώς τη χώρα με έναν νεοναζί να μιλάει στην Ελληνική Βουλή, θα ανέμενε κανείς σιωπή. Αντί γι’ αυτό ανασύρει από τα σκουπίδια τη θεωρία των δύο άκρων νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός ξεχνάει ποιοι ήταν αυτοί που φορούσαν τις περικεφαλαίες μαζί με τον Κασιδιάρη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με το κόμμα του Πούτιν. Ποιοι είναι αυτοί που αναζητούν ακόμα και σήμερα τη “σοβαρή” Χρυσή Αυγή. Ως εδώ!».

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο επικίνδυνος είναι και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Στην προσπάθεια του να ξεπλύνει τους νεοναζί του “Τάγματος Αζόφ” πετάει λάσπη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο ίδιος που πέταγε λάσπη για τη μεγάλη συναυλία ειρήνης. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει σε όλα. Ας σταματήσει τουλάχιστον να προκαλεί και να δημιουργεί για μια ακόμη φορά τεχνικούς διχασμούς για φτηνούς μικροπολιτικούς σκοπούς» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

► Διαβάστε επίσης: Χαμός από σχόλια κάτω από το μήνυμα Μητσοτάκη για την ομιλία του Ζελένσκι στην Βουλή