«Η τρομοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία. Σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας στους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

Η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την παρέμβαση των 15 στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μία παρέμβαση που όπως σημειώνει ο Πάνος Λάμπρου «δεν αφορά την υπεράσπιση ενός προσώπου, αλλά το αυτονόητο: την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, τη νομιμότητα, την ισονομία και τα δικαιώματα, που αφορούν όλους τους κρατούμενους ανεξάρτητα του αδικήματος και της ποινής».

«Κάθε άλλη ερμηνεία δεν έχει σχέση με την αλήθεια ούτε φυσικά με τη δική μας πολιτική τοποθέτηση» υπογραμμίζει το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – υπεύθυνος του τομέα Δικαιωμάτων.

«Η πολιτική σκοπιμότητα και η συνήθης πολιτική αντιπαράθεση με “χτυπήματα κάτω από τη μέση” των γνωστών κύκλων της ΝΔ και των πρόθυμων ΜΜΕ έχουν το όριό τους» υπογράμμισε.

Ads

Η ΝΔ είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσαν προς υπεράσπισή του ενώ ποτέ δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για τα θύματά του. Αλήθεια ποια είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του; Περιμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα».