Αντιπαράθεση υπήρξε ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη με φόντο το Ταμείο Ανάκαμψης και το σκάνδαλο υποκλοπών.

Ads

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, απευθυνόμενη στον Αδωνι Γεωργιάδη, τόνισε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Ολα γίνονται γι’ αυτό. Κάποιοι που δεν είναι ευχαριστημένοι αποκαλύπτουν τα σκάνδαλά σας. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται απευθείας με το πού πάνε τα χρήματα. Δεν εχετε πείσει κανέναν. Πάμε για εκλογές, γιατί δεν αντέχετε ούτε μέχρι τον Ιανουάριο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας από το βήμα της Βουλής δήλωσε: «Κυρία Φωτίου μόνο ευχαριστίες μπορώ να σας δώσω. Κύριοι συνάδελφοι ακούσατε τι είπε προηγουμένως η κα Φωτίου. Ότι οι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πως μοιράσαμε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, και επειδή δεν είναι αυτοί ευχαριστημένοι γι αυτό βγάζουν τα λεγόμενα σκάνδαλα των υποκλοπών. Μόλις επιβεβαιώσατε όλη τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική μας Επιτροπή. Και μόλις ακυρώσατε όλη την προπαγάνδα ότι εμείς κάναμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης για τους μεγάλους επιχειρηματίες. Και τα δύο, ευχαριστώ πολύ κα Φωτίου τα ακυρώσατε με το επιχείρημά σας διότι: Αφού οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πως μοιράσαμε τα λεφτά, γιατί πράγματι δεν φτιάξαμε τα Ταμεία όπως θέλαν οι μεγάλοι επιχειρηματίες αλλά όπως θα ήθελαν η αγορά και ο κόσμος άρα καλά κάναμε τη δουλειά μας και κακώς μας κατηγορούσατε. Και αφού οι μεγάλοι επιχειρηματίες βγάζουν όλα αυτά τα σκάνδαλα, διότι είναι δυσαρεστημένοι από το πως μοιράζουμε τα λεφτά, άρα δεν υπάρχουν και σκάνδαλα. Αλλά τα βγάζουν για να κάνουν τη δουλειά τους.

» Άρα δια χειλέων βουλευτού και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει και το θέμα των υποκλοπών και το πως μοιράσαμε τα λεφτά. Τα μοιράσαμε λοιπόν τα λεφτά όχι όπως θέλαν οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι μεγάλοι επιχειρηματίες μας χτυπάνε με τα δήθεν σκάνδαλα διότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη μοιρασιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Δέχομαι το επιχείρημά σας, ελπίζω να γίνει και επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ διότι σε μεγάλο βαθμό έχετε δίκιο. Πράγματι οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπηρετεί συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών όπως διαρκώς μα λέτε πρωί μεσημέρι και βράδυ. Διότι εάν ήταν ευχαριστημένοι δεν θα μας βάραγαν. Άρα λοιπόν όλα καλά τα βρήκαμε, έληξε το θέμα».

Ads

Στη, συνέχεια με δήλωση της η κ. Φωτίου διευκρίνησε ότι: «Ανεξαρτήτως τι κατάλαβε από τα λεγόμενα μου σήμερα σε Επιτροπή της Βουλής και τι προβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, η αλήθεια είναι η εξής: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό. Αποτελεί πληγή για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη διασπαθίζει αδιαφανώς το δημόσιο χρήμα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης σε ημέτερους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος. Καμία διαστρέβλωση δε θα τους σώσει από το να λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες».