Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε με μια πολύ λιτή επιστολή την Τρίτη η ευρωβουλευτής του κόμματος Μαριλένα Κοππά, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις της με τις οποίες ουσιαστικά προανήγγειλε την ένταξή της στη ΔΗΜΑΡ. Η Μαριλένα Κοππά δηλώνει ότι παραμένει ανεξάρτητη ευρωβουλευτής.   

Ads

 
Η ανακοίνωση
 
«Εφεξής δεν έχω καμία οργανωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Παραμένω ως ανεξάρτητη ευρωβουλευτής στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».
 
Η Μαριλένα Κοππά σε συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής προανήγγειλε την ένταξή της στη ΔΗΜΑΡ, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως υποστήριξε, ο Φώτης Κουβέλης «θέλει να συσπειρώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις του χώρου» ενώ «το σημερινό ΠΑΣΟΚ – μ’ αυτή του την ηγεσία, τις πολιτικές του επιλογές και επειδή έχει χάσει τη διακριτότητά του από την ΝΔ – δεν μπορεί».
 
«Ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος είναι αναγκαίος για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο κι εάν δεν υπήρχε η ΔΗΜΑΡ ως χώρος θα έπρεπε να την εφεύρουμε» σημείωσε και εξέφρασε την αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για ευρωεκλογές με σταυροδοσία. Τέλος υποστήριξε ότι οι «58» έδωσαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο τη δυνατότητα για μια ακόμη «επίδειξη ηγεμονισμού».

Σε ανάρτησή της στο Facebook, τη Δευτέρα, ανέφερε:

 

Ads

 
Ενώ σε σημερινό της μήνυμα αναφέρει: