Ads

Μόνο ποινικά μπορεί να αντιμετωπισθεί η Χρυσή Αυγή, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία του κόμματός του κατά του νεοναζιστικού κόμματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για ποινική αντιμετώπιση καθώς, όπως σημείωσε, «το άρθρο 29 του Συντάγματος δεν προβλέπει απαγόρευση πολιτικού κόμματος».

 
«Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και να γίνουν τροποποιήσεις για τα εγκλήματα που διαπράττει η Χρυσή Αυγή», δήλωσε και πρόσθεσε πως «τα εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κανονισμός της Βουλής».
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε μεταξύ άλλων την άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της Βουλής ώστε να υπάρξει μια διακομματική πρωτοβουλία εναντίον της Χρυσής Αυγής. «Προτείνουμε συσπείρωση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου ανεξάρτητα από τις μνημονιακές ή αντιμνημονιακές απόψεις τους. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα φαινόμενα αυτά του ναζισμού. Δεν παίζουμε με αυτά», ανέφερε. 
 
Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επικίνδυνη επιρροή της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, τα σχολεία, την εκκλησία και τα ΜΜΕ.



Σχετικά με το επιχείρημα της Χρυσής Αυγής πως νομιμοποιείται επειδή την ψήφισε ένας αριθμός πολιτών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε: «Τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ τους ψήφισε επίσης ένας αριθμός πολιτών».
 
Στο επιχείρημα της Χρυσής Αυγής ότι τη νομιμοποιεί η ψήφος ενός και πλέον εκατομμυρίου πολιτών, είπε: «Τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ τους ψήφισε επίσης ένας αριθμός πολιτών. Το επιχείρημα της λαϊκής ψήφου δεν στέκει».«Δεν αποδεχόμαστε ως θεμιτή αντίδραση απέναντι στην οικονομική κρίση τον φασισμό, την ξενοφοβία, τον ναζισμό, τη βία…», συνέχισε. 

Η καμπάνια του ΠΑΣΟΚ

Ads

Μια πρόγευση της κίνησης Βενιζέλου δίνει η αφίσα που κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο και τα  social media η Ιπποκράτους, μερικές ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου.

image
 
«Πρωτοβουλία κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής, κοινωνικής βίας. Όλοι μπορούμε να γίνουμε θύματα ρατσιστικής ή κοινωνικής βίας. Λέμε ΟΧΙ στον νεοναζισμό, στους νοσταλγούς της χούντας, στους οπαδούς της βίας» αναφέρει η αφίσα, μπροστά από τα μάτια ενός μικρού παιδιού.
 
Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ένα βίντεο κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής βίας. Το βίντεο ξεκινάει με εικόνες από πορείες και συγκεντρώσεις μελών της Χρυσή Αυγή, δηλώσεις των στελεχών της για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Επιπλέον περιλαμβάνει την επίθεση Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη αλλά και το ναζιστικό χαιρετισμός του Νίκου Μιχαλολιάκου.