Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά με στόχο τη διαμαρτυρία για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, παρουσία και του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ads

Η πορεία, με βασικό σύνθημα «Κλείστε τα γραφεία των νεοναζί», ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:00 και ολοκληρώθηκε στις 22:00.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία είχε κάνει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η ΚΕΕΡΦΑ και η ΠΕΝΕΝ.

Μπροστά πήγαινε το σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), μέλη του οποίου πριν από μερικές ημέρες δέχτηκαν επίθεση νύχτα από ομάδα 10-12 ατόμων κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης.

Ads

Στο σημείο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ κάτω από το κτίριο ήταν ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Λίγο μετά τις 18:30 τα ΜΑΤ απέκλεισαν την Ηρώων Πολυτεχνείου που περναει μπροστά από τα γραφεία της οργάνωσης.

Η οικογένεια του δολοφονημένου από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα, καλώντας για συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση, τονίζει ότι τα εγκαίνια είναι μια «απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

image

image

image

image

«Δεν ανεχόμαστε την παρουσία των δολοφόνων ανάμεσα μας, στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, στις γειτονιές του Παύλου» τονίζουν και συμπληρώνουν:

«Καλούμε τον κόσμο του Πειραιά και όχι μόνο, την Παρασκευή 20/10 στις 19:00 σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, να σταθεί δίπλα μας και απέναντί τους για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι στην πόλη μας, όπως και στις άλλες πόλεις, δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής».

Η ΚΕΕΡΦΑ, στο δικό της κάλεσμα, μιλά μεταξύ άλλων ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής «είναι μία παρουσία πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας του Πειραιά. Ο Φύρερ Μιχαλολιάκος που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έρχεται να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία ορμητήρια της ναζιστικής συμμορίας και να επιθεωρήσει τα τάγματα εφόδου της. Από αυτά τα Γραφεία ξεκίνησαν οι τραμπούκοι Χρυσαυγίτες που τόλμησαν να επιτεθούν σε αφισοκολλητές του σωματείου της ΠΕΝΕΝ τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/10 στην πλατεία Τερψιθέας. Πέρισυ σε παρόμοια φιέστα τον Απρίλη είχαν επιτεθεί κατα αντιφασιστών και με σιδερόβεργα κατά δημοσιογράφων».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: «Ενώ εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και αποτελεί κοινωνικό αίτημα η τιμωρία όλων των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Π. Φύσσα, η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση συνεχίζει να προκαλεί με τα εγκαίνια νέων γραφείων, παρουσία του Μιχαλολιάκου, που θα λειτουργήσουν ως ορμητήριο επιθέσεων» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.