Δύο συγκεντρώσεις, μια αντιπροσφυγική από «αγανακτισμένους» κατοίκους και μια αντιφασιστική πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Βικτωρίας. Τις δύο διαδηλώσεις χώριζαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ πάνω στην πλατεία βρίσκονταν εκατοντάδες πρόσφυγες που έφτασαν σήμερα από τα νησιά. Ένα άτομο προσήχθη, επειδή έβγαλε ξύλινο σπαθί.

Ads

«Με σύνθημα ‘να μη γίνει η γειτονιά μας γκέτο λαθρομεταναστών’ μικρή ακροδεξιά ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτήν φιλοδοξεί να επηρεάσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε ανθρώπους μπερδεμένους, φοβισμένους και αποπροσανατολισμένους που είναι έτοιμοι να φορτώσουν τη φτώχεια και τη δυστυχία τους στους πρόσφυγες και να κινητοποιηθούν εναντίον τους» αναφέρει ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, η ΚΕΕΡΦΑ και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις. 

image

image

Ads

Η πλατεία είχε χωριστεί στα δύο από δυνάμεις των ΜΑΤ. Στην πάνω πλευρά βρίσκονταν συγκεντρωμένες οι αντιφασιστικές οργανώσεις, ενώ από την πλευρά της οδού Αριστοτέλους είχαν συγκεντρωθεί οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Ταυτοχρόνως, στην πλατεία βρίσκονταν και εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι έφτασαν σήμερα στον Πειραιά με πλοία από την Μυτιλήνη και την Χίο.

image

Περίπου 150 πρόσφυγες παρέλαβε το απόγευμα της Παρασκευής λεωφορείο του ΟΑΣΑ, για να τους μεταφέρει στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ενώ ειδικά δρομολόγια θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί, με προορισμό και τα υπόλοιπα κέντρα σε Γαλάτσι και Ελληνικό, καθώς αναμένονται νέες αφίξεις προσφύγων στον Πειραιά από τα νησιά αργά το βράδυ.