Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα Πετράλωνα για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν από τους δύο νεοναζί.

Ads

 
Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Μερκούρη και ακολούθησε πορεία προς το σημείο της δολοφονίας, η οποία κατέληξε στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα. Υπενθυμίζεται πως η δίκη των δύο χρυσαυγιτών, που είναι σε εξέλιξη, διεκόπη την Παρασκευή και θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου.
 
«Αυτή η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί µε την καταδίκη των δολοφόνων σε ισόβια για το ρατσιστικό έγκληµα που διέπραξαν κάτω από τις εντολές των χρυσαυγιτών πυρηναρχών, του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου. Βρίσκονται ακόµη έξω και παριστάνουν «το νόµιµο πολιτικό κόµµα», αυτοί που οργάνωναν τα τάγµατα και τις περιπολίες θανάτου δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκµάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
 
«Αν η έρευνα είχε προχωρήσει µετά τη δολοφονία του Λουκµάν για την εγκληµατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν θα φτάναµε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είχαν τη πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης, του ∆ένδια, της ΕΛΑΣ. ∆εν είχαν ερευνήσει τη σχέση µε τη Χρυσή Αυγή, δεν άνοιξαν τηλέφωνα, ούτε δόθηκαν οι φωτογραφίες των δολοφόνων στη δηµοσιότητα και έτσι συνεχίστηκε το κουκούλωµα της δράσης τους µέχρι το φόνο του Παύλου στο Κερατσίνι. Οι καταθέσεις των αστυνοµικών µαρτύρων είναι δείγµατα εκείνης της κάλυψης που απολάµβαναν οι νεοναζί», σημειώνει μεταξύ άλλων.

* Φωτογραφίες του Αλέξανδρου Κατσή από το Fosphotos