Αντιφασιστική μοτοπορεία πραγματοποίησαν μέλη του κινήματος «Δεν είναι αθώοι», ενόψει της απόφασης του Εφετείου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη (7/10).

Ads

Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως και συνέχισε προς την πλατεία Βικτωρίας, τον Άγιο Παντελεήμονα, το σταθμό Λαρίσης και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ κατέληξε στα «Προσφυγικά» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στη διάρκεια της μοτοπορείας πετάχτηκαν τρικάκια με σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή» και ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα.

Στα «Προσφυγικά» αναρτήθηκε γιγαντοπανό, το οποίο γράφει «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον» και υπάρχει κάλεσμα για τη συγκέντρωση στο Εφετείο την ώρα της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 9 το πρωί της Τετάρτης.

Ads

image

Στο σχετικό κάλεσμα αναφερόταν: «4 μέρες πριν την απόφαση στην ιστορική δίκη της ΧΑ, δίνουμε το στίγμα ότι ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο. Η απαίτηση για συνολική καταδίκη των ναζί πάει χέρι-χέρι με το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα. Αυτό που με προμετωπίδα τους αντιρατσιστικούς αγώνες πήρε πίσω τις πολυπολιτισμικές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας που λυμαίνονταν οι χρυσαυγίτες με ομιλίες γεμάτες μίσος και φασιστικά πογκρόμ σε βάρος μεταναστών/τριών.

Άλλωστε ο αντιφασιστικός αγώνας απέναντι σε παλιά και νέα ακροδεξιά μορφώματα δε σταματά ποτέ! Ελάτε με τη μηχανή σας να δείξουμε ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δε χωρούν πουθενά! Και βέβαια να στείλουμε άλλη μια φορά το μήνυμα ότι η μόνη αποδεκτή απόφαση στις 7 Οκτώβρη είναι η συνολική καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης!».