Αντιφασιστικές οργανώσεις και φορείς πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στους νεοναζί. Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια έχει καλέσει και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία έχει απαγορεύσει την εξέλιξη των συγκεντρώσεων σε πορείες. Συγκέντρωση  στο Μνημείο Ιμίων (πλατεία Ρηγίλλης) πραγματοποιεί το Σάββατο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας και σε παρακείμενους δρόμους. Στο Σύνταγμα σημειώθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας διαδηλωτής έχει τραυματιστεί.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και την Παρασκευή στο Κερατσίνι ενάντια στη Χρυσή Αυγή και τα τάγματα εφόδου της που επανεμφανίστηκαν στην περιοχή μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σημειώνεται πως η αστυνομία απαγόρευσε για το Σάββατο τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας για «λόγους δημόσιας ασφάλειας». Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η απόφαση, δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης», καθώς επιτρέπει τη διεξαγωγή των συγκεντρώσεων αλλά απαγορεύει να εξελιχθούν σε πορείες. Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» του Μετρό από τις 16:00 μέχρι την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων. 

 
«Για άλλη μια φορά, η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει όλες τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας αύριο Σάββατο 1 Φλεβάρη βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη ναζιστική παρέλαση μίσους της Χρυσής Αυγής (με αφορμή την επέτειο των Ιμίων), με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί ως απάντηση στην επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της συμμορίας. Μετά από την επίδειξη βαρβαρότητας της Αστυνομίας σε φοιτητές που διαδήλωναν καταγγέλλοντας το έγκλημα στο Φαρμακονήσι και μετά από την κάλυψη που παρείχαν στο τάγμα εφόδου του Κερατσινίου το προηγούμενο Σάββατο, αναρρωτιόμαστε ποιος μπορεί να πιστεύει πως η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Δένδια τηρεί οποιουδήποτε είδους "ουδετερότητα" απέναντι σε "άκρα".
 
Επικίνδυνες δεν είναι οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις αλλά οι νεοναζί δολοφόνοι και η κρατική καταστολή σε όσους αγωνίζονται. Δηλώνουμε πως η Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα γίνει κανονικά στις 6 μ.μ. και καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να απαντήσει με την παρουσία του στη πρόκληση της ναζιστικής συμμορίας  και της αστυνομίας. Η νεκρανάσταση των ταγμάτων εφόδου δεν θα περάσει»,
αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά.
 
«Για  άλλη μια φορά η Αστυνομία προχωράει στη κάλυψη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και σε απαγορεύσεις της δράσης των αντιφασιστών. Έτσι, οι διμοιρίες των ΜΑΤ της ΕΛΑΣ θα φτιάξουν προστατευτικό κλοιό ώστε να παρελάσουν ανενόχλητα  τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Πλατεία Ρηγίλλης. Τους δίνουν το πράσινο φώς να κάνουν τη φασιστική τους παρασύναξη, να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο παριστάνοντας τάχα τους πατριώτες ενώ στη πράξη επανεμφανίζονται τα τάγματα  που δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ και συνεχίζει:
 
«Την ίδια ώρα η απόφαση της ΓΑΔΑ απαγορεύει τις πορείες των αντιφασιστών από τα Προπύλαια και το Σύνταγμα για να κάνει πλάτες στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Στη πράξη πρόκειται για απόφαση ματαίωσης των αντιφασιστικών δράσεων. Πρόκειται για συνέχιση της τακτικής απαγορεύσεων των διαδηλώσεων της αριστεράς και των κινημάτων που εγκαινίασε η κυβέρνηση Σαμαρά στις 8 Γενάρη με την απαγόρευση της πορείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την μέρα της φιέστας  της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Καλούμε την κυβέρνηση και την Αστυνομία να αποσύρουν την απαγόρευση σε βάρος των αντιφασιστών, να σταματήσουν την συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή».