Aτιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε ταβέρνα στα Άνω Πετράλωνα όπου βρισκόταν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ads

Σύμφωνα με το «Έθνος» ο K. Μπακογιάννης δειπνούσε μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Λευτέρη Σκιαδά και Νίκο Αβραμίδη σε ταβέρνα της περιοχής, όταν η παρουσία του έγινε αντιληπτή από καταληψίες της πλατείας Μερκούρη, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ακόμα και υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κάτοικοι της περιοχής και θαμώνες του καταστήματος διαμαρτυρήθηκαν στους αντιεξουσιαστές, με τον Κ. Μπακογιάννη να δηλώνει ότι δεν προτίθεται να φύγει από το σημείο, προτού ολοκληρώσει το δείπνο του. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων παρέμεινε στην ταβέρνα μέχρι αργά τα μεσάνυχτα όταν και αποχώρησε.

Σχολιάζοντας το επεισόδιο στον Σκάι, ο Κ. Μπακογιάννης είπε ότι «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται», χαρακτήρισε τους αντιεξουσιαστές «κουφοντινάκια» και αποκάλυψε ότι τους κάλεσε να τους κεράσει κρασί για να το συζητήσουν. Όπως είπε, πρόθεσή τους ήταν να του απαγορεύσουν να βρίσκεται στα Πετράλωνα: «Τους εξήγησα ότι απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία», είπε στη συνέντευξή του ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ads