Λίστα με 125 ονόματα ελεγκτών μέσων μεταφοράς δημοσιοποιήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ads

Η ανάρτηση συνοδεύεται από την παρότρυνση «αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η λίστα δημοσιεύθηκε από την ομάδα αντιεξουσιαστών που επιτέθηκε πριν από λίγες ημέρες με βαριοπούλες στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι. 

Αναφορές στην επίθεση αυτή υπάρχουν μέσα στη συνοδευτική επιστολή των συντακτών της λίστας.

Ads

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πώς τα ονόματα των ελεγκτών στα μέσα μεταφοράς έγιναν γνωστά στην ομάδα αυτή.

Το γεγονός έχει θορυβήσει τις αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία λαμβάνει έκτακτα μέτρα σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό.

Η αντίδραση του προέδρου των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συναδέλφους μας απροστάτευτους» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Λ. Ρενιέρης, ο οποίος μιλώντας στο «Mega», ανέφερε ότι το σωματείο έχει επικοινωνήσει με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, που όμως, όπως υποστήριξε, δηλώνει αδυναμία να «κατεβάσει» την εν λόγω ανάρτηση.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, και στο παρελθόν είχαμε τραυματισμούς, προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς πάντα ζητούσαμε από την εταιρεία να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε, όμως και με τη νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ρενιέρης.

«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, και εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθεί επίθεση, όπως προ ημερών στο Μοναστηράκι.