«Εκτιμώ ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία» ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα στα όσα αποκάλυψε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης περί απόπειρας χρηματισμού του για να δώσει θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά από συνάτηση που είχε με τη Ρένα Δούρου, πρόσθεσε ότι θα περιμένει να δει τα στοιχεία και με βάση αυτά να εκτιμήσει το πόσο, όπως τόνισε, μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Ads

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό επισημαίνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων και η χώρα πρέπει να βγει από τον βούρκο. «Εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων και πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος. Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία κοινοβουλευτική και κοινωνική για την ανοχή στη συνέχεια των μνημονίων και ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει εδώ και μήνες ότι έχει “μαξιλαράκι”, θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή. Θα δούμε τις καταγγελίες και θα τις εκτιμήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να βγει από τον βούρκο», είπε συγκεκριμένα.