«Βέρτιγκο» που δεν έχει προηγούμενο καταλογίζει στη ΝΔ το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της συμφωνίας.

Ads

«Το βέρτιγκο της ΝΔ δεν έχει προηγούμενο», αναφέρει συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απαντώντας στο σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει: «Μέχρι χθες ήθελε να κλείσει η συμφωνία χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, και ζητούσε “τόσα και άλλα τόσα μέτρα”. Σήμερα που επιβεβαιώθηκε ο μηδενικός δημοσιονομικός αντίκτυπος των μέτρων και η επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας, η ΝΔ στέρεψε από επιχειρήματα και εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί έκλεισε τη συμφωνία».

Κατόπιν αυτών, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει για την αξιωματική αντιπολίτευση: «Έμεινε με το διαρκές αίτημα των εκλογών, για να επιβεβαιώσει το φόβο των ίδιων των στελεχών της ότι καταντούν γραφικοί».

Κικίλιας: Υπερφορολόγηση, περικοπές και φτώχεια

Ads

«Η παράσταση της κυβέρνησης έπεσε με μία δήλωση: “Ευκλείδης Τσακαλώτος: Τα μέτρα θα δυσαρεστήσουν τον ελληνικό λαό”», επισήμανε νωρίτερα σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για χαμένους μήνες, που κόστισαν δισ. στην πραγματική οικονομία, για να ομολογήσει κυνικά, όπως λέει, η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου, ότι κόβει συντάξεις και μειώνει το αφορολόγητο.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ευχήθηκε στους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Καλό Πάσχα. «Ας πάνε τώρα στις περιφέρειές τους, να εξηγήσουν στους Έλληνες πώς η αύξηση των συντάξεων και του αφορολόγητου και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μετατράπηκαν σε υπερφορολόγηση, περικοπές και φτώχεια», τονίζει χαρακτηριστικά.

Γεννηματά: Η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία μόνο καταστροφή μπορεί να προκαλέσει

Τυχοδιωκτική τακτική καταλογίζει «στην κυβέρνηση που συμφώνησε για προνομοθέτηση νέων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ με όρους παράδοσης ηττημένου», σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχθηκε τη νέα περικοπή των συντάξεων και την καταβαράθρωση του αφορολόγητου, χωρίς να πάρει τίποτα για το δημόσιο χρέος, αρκούμενη σε υποσχέσεις για δήθεν «αντίμετρα», αν και εφόσον υπερβούμε τους δυσβάσταχτους στόχους για 3,5% πλεονάσματα του ΑΕΠ.

Επίσης, ανέφερε ότι η αβεβαιότητα παραμένει, ενώ δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως και για το ότι «κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί για τη ΔΕΗ και τα εργασιακά. Γιατί τα όσα είπε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος για τις συλλογικές συμβάσεις, προβλέπονται ήδη από τον νόμο 4024 του 2011».

Ποτάμι: To μόνο που παζάρεψαν ήταν ο χρόνος, τα υπόλοιπα ήταν λόγια του αέρα

«Το ύψος του λογαριασμού έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι για το σημερινό Eurogroup. «Είναι τα 3,6 δις που ζητούσε το ΔΝΤ από την αρχή. Η διαπραγμάτευση επί της ουσίας έχει κλείσει. Το μόνο που παζάρευε ο κ.Τσίπρας είναι το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Θέλει να εξαντλήσει το χρόνο παραμονής στην εξουσία ως την τελευταία μέρα και να χρεωθεί το κόστος ο επόμενος. Σε αυτό πράγματι κάνει μεγάλη προσπάθεια. Όλα τα υπόλοιπα για ανυποχώρητες μάχες και σκληρή διαπραγμάτευση είναι λόγια του αέρα για τα non paper του Μαξίμου. Όπως και τα αντίμετρα… “αν και εφόσον” …προκειμένου να έχουν μια δικαιολογία οι βουλευτές για να σηκώσουν το βάρος άλλης μιας επιλογής που κόστισε ακριβά στους πολίτες».