Έντονες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε η ανακοίνωση των «γαλάζιων» συνδικαλιστών των Ειδικών Φρουρών Κρήτης, οι οποίοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, την επίθεση στον αστυνομικό, χαρακτηρίζοντας τους δράστες «παιδιά» των «Τσίπρα, Σπίρτζη και Ραγκούση». Αναφέρουν επίσης, χωρίς περιστροφές, πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει «τρομοκράτες – δολοφόνους» και «θέλει αίμα». 

Ads

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι Τσανακνίδης Χρήστος και και Σιαμέτης Νικόλαος, πρόεδρος και γενικός γραμματέας αντίστοιχα, απάντησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος τόνισε: «Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη καμαρώστε τους συνήθεις εκπροσώπους Tύπου σας». 

Στην ανακοίνωσή τους οι γαλάζιοι συνδικαλιστές Ειδικοί Φρουροί αναφέρουν: «Κύριε Τσίπρα, κύριε Σπιρτζή, κύριε Ραγκούση είμαστε σίγουροι πως θα “φουσκώνετε” από υπερηφάνεια από αυτό που καταφέρανε τα “παιδιά” σας στην Ν.Σμύρνη. Όσο ήσασταν στις κυβερνητικές σας καρέκλες τα “παιδιά” σας ήταν “σούζα”. Τώρα θέλετε αίμα και δώσατε “εντολή”. Παίζετε με τις ζωές μας, “καλύπτετε” αναρχικούς, υποστηρίζετε τρομοκράτες-δολοφόνους και δεν λογοδοτείτε σε κανέναν. Αν δεν είναι κόπος για εσάς περάστε από την μητέρα του συναδέλφου πού ήταν στην άσφαλτο σαν ζώο να τις δώσετε κουράγιο. Αν είστε άνθρωποι».

Ολόκληρη η ανακοίνωση, η οποία χαακτηρίζεται από τα ορθογραφικά λάθη της:

Ads

image

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, απάντησε σε σκληρό τόνο, τοποθετώντας ευθέως τους συντάκτες της παραπάνω ανακοίνωσης στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. «Κύριε Μητσοτάκη, εσείς δεν μιλήσατε μόλις χθες για αυτοσυγκράτηση, για ψυχραιμία, για τυφλή οργή; Μόλις χθες δεν καταγγείλατε την βία, την ένταση, τον διχασμό, το μίσος; Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη καμαρώστε τους συνήθεις εκπροσώπους Tύπου σας. Το ήθος τους, την δημοκρατική αντίληψη τους και την ποιότητα μιας από τις συνδικαλιστικές εκφράσεις των ειδικών φρουρών που ΕΣΕΙΣ, ρουσφετολογικά, διορίσατε», σχολίασε. Κλείνοντας το σχόλιό του επί του δελτίου τύπου της ΕΝΕΦΚ, ο κ. Σπίρτζης δηλώνει «εν αναμονή της αντίδρασης» του πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με την υποσημείωση: «αν υπάρξει αντίδραση για τα δικά σας παιδιά και τις κατάπτυστες, κατά παραγγελία, ανακοινώσεις τους».