Πληθαίνουν οι αντιδράσεις, ακόμη και από το κυβερνητικό στρατόπεδο, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη για το 10ήμερο ταξίδι της Γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, στην Κω, προκειμένου να επισκεφθεί τις φυλακές του νησιού.

Ads

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την παραίτησή της, τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττα Μακρή, στην εκπομπή Kontra 24, ενώ σκληρή υπήρξε και η κριτική του Κώστα Μαρκόπουλου, υπουργού επί κυβέρνησης Καραμανλή.

«Δεν σας κρύβω ότι με ξενίζει και ο αριθμός των συμβούλων και η συγκεκριμένη ημερομηνία. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο», τόνισε χαρακτηριστικά η Ζέττα Μακρή.

«Αυτούς ετοιμάζει η οικογένεια για νέο αίμα στην πολιτική; καλά δεν ντρέπονται λίγο;» διερωτάται ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Σημειώνεται ότι σε απαντητική ανάρτησή της, η Σοφία Νικολάου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η δαπάνη που εγκρίθηκε και φυσικά έχει αναρτηθεί στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», είναι 3.895,58 ευρώ. Από αυτά, σε εμένα αντιστοιχούν 223 ευρώ, που είναι το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου και 240 ευρώ που είναι το κόστος των τριών διανυκτερεύσεων. Σύνολο: 463 ευρώ. Τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στα έξοδα μετάβασης και ημερήσιας αποζημίωσης του προσωπικού ασφαλείας. Είναι προφανές ότι οι υπόλοιπες ημέρες θα καλυφθούν από προσωπικές μου δαπάνες».

Ads

Η ανάρτηση του Κώστα Μαρκόπουλου

«ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ;

Σαν υπουργός δεν διαννοηθηκα ποτέ να κινηθώ εντος η εκτός Ελλάδας με πάνω από 3-4 συνεργάτες συμπεριλαμβανομένου του διπλωματικού μου συμβούλου και πάντα λιγότερο από 5 μέρες ακομα και όταν πήγα εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις ΗΠΑ.. Οχι να παω δεκαπενταύγουστο στην Κω για επιθεώρηση φυλακών για 9 μέρες….

Αυτούς ετοιμάζει η οικογένεια για νέο αίμα στην πολιτική; καλά δεν ντρέπονται λίγο; έπρεπε να την είχαν στείλει σπίτι της από μήνες. Πόσο γελοίους περνάνε άραγε τους ψηφοφόρους και πόσο μη υπολογισιμους τις βουλευτές ώστε να θέλουν νε επιβάλουν τετοιο πολιτικό φυντανι;

Αλλά τι περιμένει κανείς από μια παράταξη που στην γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο “ξέχασε” την αναφορά στον ιδρυτή της ΝΔ και θεμελιωτή της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.. Οταν οι αξίες δίνουν την θέση τους σε οικογενειακους σχεδιασμούς τότε επιπλέουν οι φελοι.

(..το έργο έχει συνέχεια. Υπομονή..)»