Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συνέντευξη που παραχώρησε ο γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης Χρήστος Θηβαίος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξέφρασε την άποψη ότι δουλειές υπάρχουν αλλά οι νέοι επιλέγουν την ανεργία γιατί δεν θέλουν να εργαστούν και προτιμούν να ζουν με τη σύνταξη των γονιών τους.

Ads

Στο πλαίσιο αυτό, ο δημοφιλής τραγουδοποιός άσκησε κριτική και στην ραδιοφωνική παραγωγό Δέσποινα Αυγερίδου, που του έπαιρνε την συνέντευξη λέγοντας ότι το επάγγελμά της είναι αντιπαραγωγικό. Αφού την ρώτησε τι πτυχίο έχει, όταν εκείνη του απάντησε ότι είναι χημικός, ο τραγουδιστής την προέτρεψε να δουλέψει στον κλάδο της.  «Δεν είναι παραγωγική δουλειά το ραδιόφωνο. Θα έπρεπε να είστε στα λιπάσματα και θα έπρεπε να έχετε ένα 8ωρο ή ένα 10ωρο και μετά να επιλέγετε εσείς τραγούδια. Πήρατε το Χρήστο Θηβαίο να σας μιλήσει για το αν υπάρχουν ένα εκατατομμύριο άντρες και ένα εκατατομμύριο γυναίκες που ερωτεύονται ακούγοντας το “πόσο πολύ σ’αγάπησα”; Να δουλέψετε στα βιοκαύσιμα, δεν μας χρειάζονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί κυρία μου, μας χρειάζονται άνθρωποι που δουλεύουν. Σας μιλάω έτσι επειδή σας τιμώ, σας κάνω δώρο ένα καβγά», είπε ο Χρήστος Θηβαίος.

Συνεχίζοντας διερωτήθηκε αν για να ζήσει ένας άνθρωπος χρειάζεται παραπάνω από 20 ή 60 ευρώ τη μέρα και είπε πως εκείνος μπορεί να συντηρήσει την πενταμελή οικογένεια του με μόλις 15 ευρώ ημερησίως.  «Εγώ μπορώ να ζήσω με ένα καπέλο στη μέση του δρόμου. Να δουλέψω σερβιτόρος», συνέχισε.

Σχολιάζοντας τη στάση εκείνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό είπε ότι η μετανάστευση είναι η εύκολη λύση. «Η δύσκολη λύση είναι μένω εδώ και δουλεύω με τους συνανθρώπους μου για να φτιάξω μια καλύτερη πατρίδα. Όχι να πηγαίνω δύο ώρες σε μια δημόσια υπηρεσία να πίνω φραπέ», συνέχισε χαρακτηριστικά.

Ads

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Τα όσα είπε ο Χρήστος Θηβαίος ξεσήκωσαν θύελλα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. To hashtag #thivaios είναι πρώτο trend σήμερα στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά: