Μια φωτογραφία του Πάνου Καμμένου, εν πτήσει προς την Ουάσιγκτον με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και με την εφημερίδα «Τα Νέα» στα χέρια, πυροδοτεί αιχμηρά σχόλια και πολιτικές αντιδράσεις.

Ads

Το στιγμιότυπο είναι τραβηγμένο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του υπουργού Άμυνας προς τις ΗΠΑ, προκειμένου να παραβρεθεί στην σημερινή ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Την φωτογραφία έφερε και έδειξε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για το πόρισμα της έρευνας που αφορά τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

«Δυσαρεστήθηκα», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, «όταν είδα  τη φωτογραφία του Πάνου Καμμένου με την εφημερίδα. Αυτό το «Panos news» είναι απαξιωτικό, δηλώνει πρόθεση και το καταδικάζω».

Ads

Λίγη ώρα αργότερα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σε δήλωσή του έκανε λογοπαίγνιο με το «νέο της πολιτικής» και τα «Νέα», ερωτώντας παράλληλα γιατί ο Πάνος Καμμένος πήγε στις ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και όχι με πτήση της γραμμής.

«Η δημοσίευση της φωτογραφίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, απλωμένου στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο ταξίδι του προς τις ΗΠΑ, δείχνει το πραγματικό ύφος και ήθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Για ποιο λόγο ο κ. Καμμένος δεν ταξίδεψε με το αεροπλάνο της γραμμής, ώστε να εξοικονομήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο;

Τη φωτογραφία αυτή την παραδίδουμε σε όλους όσοι πίστεψαν ότι ψηφίζοντας τον κ. Τσίπρα ψηφίζουν το “νέο” στην πολιτική. 

Μία μόνο λέξη ταιριάζει: Ντροπή».

Οι αντιδράσεις Λοβέρδου και Γεωργιάδη έγιναν στη σκιά των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την «άλωση» του ΔΟΛ και των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα».