Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου στην προσωπική του σελίδα στο facebook στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Καταλονία.

Ads

«Σε όλες τις επιθέσεις ανεξαιρέτως επιβεβαιώνεται η σύνδεση τρομοκρατίας-μετανάστευσης.  Εκεί το πρόβλημα εκεί και η λύση του» έγραψε στην πρώτη ανάρτηση ο Α. Λοβέρδος.

Τα σχόλια από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολλά και αιχμηρά -μεταξύ των οποίων ότι, το σχόλιο του θυμίζει Χρυσή Αυγή, ή παραπέμπει εμμέσως σε όσα είχε δηλώσει για τις οροθετικές ως υπουργός Υγείας.

Ωστόσο, ο Α. Λοβέρδος επανήλθε με εκτενέστερο σχόλιο, υποστηρίζοντας εκ νέου την αρχική θέση του. 

Ads

Η δεύτερη ανάρτηση είναι η εξής: 

«Η φραστική καταδίκη δεν αρκεί. Οι λαοί της Ευρώπης νιώθουν απροστάτευτοι.
#Τρομοκρατία #Μετανάστευση
Η ισλαμική τρομοκρατία είναι εχθρός του πολιτισμένου κόσμου, των ελευθεριών των λαών και των δικαιωμάτων των ανθρώπων.
Η σύγχρονη μορφή της με τα μορφώματα Daesh-ISIS, πέραν των όσων συμβαίνουν στη Συρία και το Ιράκ, όπου η τρομοκρατία αυτή ηττάται, έχει πεδίο δράσης και την Ευρώπη μέσω της πιο επικίνδυνης μορφής των foreign fighters. Οι μαχητές αυτοί δεν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα όταν από την Ευρώπη πηγαίνουν να πολεμήσουν στη Συρία ή το Ιράκ, όσο όταν εγκληματούν στην Ευρώπη, όντας διακινούμενοι δήθεν μετανάστες ή μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Σε όλα τα διεθνή fora που συμμετέχω πάγια υποστηρίζω πως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι παντός είδους πόροι, οικονομικοί, δομικοί και ανθρώπινοι πρέπει να επικεντρωθούν στην σύγχρονη όψη της, που είναι η ισλαμική τρομοκρατία σε συνδυασμό με τη μετανάστευση. Εκεί που είναι το πρόβλημα εκεί είναι και η λύση του.
Η φραστική καταδίκη δεν αρκεί. Οι λαοί της Ευρώπης νιώθουν απροστάτευτοι. Οι πολιτικοί, μέσα από την ασφάλεια που απολαμβάνουν, μπορεί να αρκούνται στις λέξεις καταδίκης αλλά οι άνθρωποι της καθημερινής ζωής απαιτούν πράξεις. Και είναι θλιβερό πολλοί από τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, με δεκάδες νεκρούς, να αποδεικνύεται πως ήταν γνωστοί στις αρχές είτε ως σύγχρονοι δήθεν μετανάστες είτε ως μετανάστες δεύτερης γενιάς που είχαν εντοπιστεί ως ύποπτοι.
Όσο οι ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ κοιτούν και απλώς καταδικάζουν χωρίς να πράττουν, τόσο οι πολίτες θα απομακρύνονται από τους πολιτικούς και την πολιτική».