Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης χαρακτηρίζει ως ανέφικτη την απαίτηση της κυβέρνησης να ελέγχονται από τους εργαζομένους στα καταστήματα οι καταναλωτές, όπως προβλέπεται από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Ads

Επιπλέον, στην ανάρτηση του στο facebook τόνισε ότι «τα μέτρα θα επιδεινώσουν το οικονομικό περιβάλλον σε μία περίοδο που επανέρχεται η αισιοδοξία στην αγορά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Το λιανεμπόριο από την αρχή της πανδημίας έχει αντιμετωπίσει με εξαιρετική σοβαρότητα τόσο τις οικονομικές όσο και τις υγειονομικές προκλήσεις, τηρώντας ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ads

Άλλωστε έχουμε όλοι συμφωνήσει ότι ουδέποτε αποτέλεσε εστία μετάδοσης του covid-19 και κανείς στο παρελθόν δεν αμφισβήτησε το ασφαλές περιβάλλον εντός των καταστημάτων.

Ως εκ τούτου, η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές είναι ανέφικτη και δυστυχώς το μέτρο αυτό θα επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον, σε μία περίοδο που επανέρχεται σταδιακά η αισιοδοξία στην αγορά».