Απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του «δεν με πειράζει αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, αρκεί να μην προκαλεί» έδωσε ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς.

Ads

Σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει πως «είναι άδικο να απομονώνονται φράσεις από συνεντεύξεις μου» και ότι η επίμαχη φράση «αφορά τον άνθρωπο γενικότερα».

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαλεί ούτε ο πλούσιος, ούτε ο διάσημος, ούτε ο άνθρωπος που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή του ελεύθερος και με τον τρόπο που αυτός ορίζει».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω δύο πράγματα. Είναι εξαιρετικά άδικο να απομονώνονται από συνεντεύξεις μου και να διατυπώνονται ως επικεφαλίδες φράσεις των οποίων τονίζεται διαφορετικά το νόημα.

Ads

Όποιος διαβάσει με προσοχή τη συνέντευξη που έδωσα θα βρει και το απόσπασμα που δηλώνω, πως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί στην προσωπική του ζωή, χωρίς όμως να προκαλεί.

Μιλώντας γι αυτό, θέλω να διευκρινίσω ότι η έννοια της πρόκλησης όπως την διατυπώνω, είναι κάτι που αφορά τον άνθρωπο γενικότερα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαλεί ούτε ο πλούσιος, ούτε ο διάσημος, ούτε ο άνθρωπος που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή του ελεύθερος και με τον τρόπο που αυτός ορίζει.

Θεωρώ ότι η διακριτικότητα που έχω πορευθεί όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο βίο μου, αποδεικνύει το ποιος είμαι και λυπάμαι όταν δημιουργούνται εντυπώσεις για μένα που δεν ισχύουν».

Η φράση που ξεσήκωσε τον σάλο εμπεριέχετα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Μίλησε αρχικά για την οικογένειά του, ενώ δήλωσε πως η συμβουλή του προς τα εγγόνια του είναι το «να κάνουν ό,τι τους αρέσει».

«Η ολοκλήρωση της ευτυχίας μου είναι τα εγγόνια μου. Ο παράδεισος επί γης είναι τα εγγόνια μου, τίποτε άλλο. Είναι μεγάλη χαρά, είναι αυτό που λένε “του παιδιού μου το παιδί, είναι δύο φορές παιδί μου”, δεν βγήκε τυχαία αυτό από τον λαό. Η πιο χρήσιμη συμβουλή που τούς έχω δώσει είναι “κάνε ό,τι σου αρέσει”. Στη ζωή μου, από μικρός κάνω αυτό που θέλω. Πήγα για σπουδές, τα εγκατέλειψα όλα για να γίνω τραγουδιστής σε μία εποχή, που δεν ήταν καθόλου ευχάριστο για τους γονείς μου. Ανάλογα τί τραγουδιστής ήθελες να γίνεις. Εάν ήθελες να γίνεις τραγουδιστής κοσμικών κέντρων μόνο και lifestyle, ήταν εύκολο», ανέφερε αρχικά ο Μανώλης Μητσιάς.

«Ο έρωτας έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, την γυναίκα μου την ερωτεύτηκα, την παντρεύτηκα και κρατήσαμε τον γάμο μας 55 χρόνια. Μέσα στο σπίτι, ο άρχων είναι η γυναίκα όχι ο άντρας. Η γυναίκα κρατά την οικογένεια, σου φτιάχνει τη διάθεσή σου για να πας πιο ευχάριστα στη δουλειά. Ο έρωτας μετά από 50 χρόνια, ακόμα υπάρχει, αν δεν υπήρχε μπορεί και να είχα χωρίσει. Όταν κάποιος λέει ότι ερωτεύτηκε μία άλλη γυναίκα, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ερωτευμένος με την προηγούμενη», δήλωσε.

Κλείνοντας, ο τραγουδιστής προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία. «Δεν με πειράζει αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, αρκεί να μην προκαλεί. Κάνε ότι θες στη ζωή, αλλά μην προκαλείς. Κανείς δεν πάει να εξετάσει το βράδυ με ποιον κοιμάται ο άλλος, ο καθένας έχει τη δική του ζωή και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να μην προκαλείς».