Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, χτες το βράδυ στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154 έχει εξαπολύσει η αστυνομία, με τα κίνητρα να παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ads

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής περνούν σε πρώτη φάση από «ψιλό κόσκινο» τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτές σχετίζεται με το έγκλημα. Ο δικηγόρος ασχολήτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες εκτιμούν ότι μπορεί να πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής στο θύμα, φαίνεται ότι έχει δεχτεί μία μόνο σφαίρα στον θώρακα, από κοντινή απόσταση ενώ σήμερα θα γίνει η νεκροτομή. Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία. Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες μπορεί να είχαν κλείσει ραντεβού μαζί του – κάτι που δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι αργά τη νύχτα – και εμφανίστηκαν ως πελάτες στο γραφείο.

Ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, ασκούμενος δικηγόρος, που ήταν μαζί του στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε μπορέσει να δώσει και πολλά στοιχεία λόγω του σοκ. Φαίνεται όμως πως οι δράστες παρέμειναν αρκετή ώρα στο γραφείο, πριν γίνει το έγκλημα. Συγκεκριμένα, όταν τους άνοιξε ο δικηγόρος και ανέβηκαν στο γραφείο, περίμεναν λίγο στον προθάλαμο πριν συναντηθούν μαζί του και με τον συνεργάτη του και ύστερα κάθισαν όλοι μαζί στην αίθουσα των συναντήσεων. Στην συνέχεια, ζήτησαν από τον 32χρονο να τους αφήσει μόνους και έπειτα από συνομιλία που κράτησε περίπου 20 λεπτά, πυροβόλησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και έφυγαν.

Ads

Το γεγονός ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και δεν είχαν φροντίσει, σύμφωνα με τις περιγραφές του ασκούμενου δικηγόρου, να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι επίσης θεωρούν πως έχουν αφήσει πολλά ίχνη. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν επίσης ότι οι δύο δράστες είχαν ξαναπάει στον χώρο και γνώριζαν ότι δεν είχε κάμερες ασφαλείας. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και μαρτυρίες έξω από το γραφείο, για να εντοπίσουν τις κινήσεις των δύο δραστών, καθώς μέσα στο γραφείο δεν υπήρχαν κάμερες που θα μπορούσαν να καταγράψουν τους δολοφόνους και τα όσο διημείφθησαν. Παράλληλα, παίρνουν καταθέσεις από όλους τους συνεργάτες και τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του 52χρονου δικηγόρου, προκειμένου να συλλέξουν όλες τις πληροφορίες για τις επαγγελματικές του υποθέσεις και ότι άλλο τον αφορούσε και ενδεχομένως να βοηθήσει στην έρευνα.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας που δημοσιεύει το «Βήμα», «οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν δύο άγνωστοι, μέχρι τώρα, άνδρες που αναζητούνται. Ο πρώτος ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών) με κοντά σκούρα μαλλιά ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν χρώματος λευκού. Ο δεύτερος ήταν ηλικίας 27 έως 40 ετών, 1,65-170 περίπου, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος, με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε παντελόνι και κοντομάνικη μπλούζα χρώματος πιθανόν μπεζ».

Διαβάστε επίσης: