Ως «ασθένεια» χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ‘Ανθιμος, σε ένα νέο ομοφοβικό «κρεσέντο», αυτήν την φορά μέσω συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ads

Μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκης» ο Άνθιμος σχολίασε την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου υποστηρίζοντας ότι η ομοφυλοφιλία «είναι ένα είδος ασθενείας ας πούμε». «Εάν για παράδειγμα ένα παιδί γεννηθεί με πρόβλημα στο πόδι του και κουτσαίνει, δεν θα το κάνουμε θεραπεία, δεν θα το αποδεχθούμε; Αλλά εδώ είναι πνευματικό το θέμα. Η Σύνοδος λέει όχι σε περιπτώσεις που έχουν ξεχωριστά γνωρίσματα».

Όπως είπε είναι δικαίωμα του προσώπου για τον εαυτό του να καθορίζει αυτά που τον απασχολούν ή τον προβληματίζουν ή του είναι εμπόδιο στη ζωή του. «Αυτά μόνος του δεν μπορεί να τα διορθώσει, πρέπει να πάει ή στον γιατρό του ή στον πνευματικό του και να πει ότι έχει πρόβλημα πχ με την ανδρική του υπόσταση», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ο «πνευματικός» να τον διώξει ή να τον κάνει να χάσει την ελπίδα του.

Σχετικά με την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Βουλή, ο Ανθιμος υποστήριξε ότι«το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να συζητηθεί διεξοδικά με επιστήμονες και να υπάρξει και η άποψη εκπροσώπου της εκκλησίας», ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τη στιγμή που η κοινωνία ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα «δεν μπορεί να δημιουργείται ένα θέμα “πολυτελείας” που διχάζει τον κόσμο».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Άνθιμος  είναι κάθετα αντίθετος στο Thessaloniki Pride, σε σημείο να διοργανώνει αγρυπνία σε κεντρική εκκλησία της πόλης. Κάθε χρόνο η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, και καλεί το ποίμνιο να εναντιωθεί σε κάθε αντίστοιχη εκδήλωση, με αποτέλεσμα να διοργανώνονται αντισυγκεντρώσεις.

Το left.gr θυμίζει ότι δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν διοργανωθεί αντισυγκεντρώσεις στο Thessaloniki Pride, με την υπόγεια υποστήριξη του Μητροπολίτη, ενώ στη φετινή διοργάνωση αντισυγκέντρωση πραγματοποίησαν φασιστικές ομάδες της Θεσσαλονίκης και χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν και να ηρεμήσει η κατάσταση.