Μήνυμα δυσφορίας έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσον αφορά τα νέα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού που επηρεάζουν τον αθλητισμό, καθώς βάζουν αυστηρότατο πλαφόν στον αριθμό των φιλάθλων στα γήπεδα.

Ads

Ειδικότερα, μιλώντας στον σταθμό Politica 89.8 ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστήριξε πως είναι προτιμότερο να πεις ότι είναι κλειστό το γήπεδο σημειώνοντας ότι υπάρχουν άλλα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν. «Το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί» σημείωσε αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό στην πληρότητα των γηπέδων στο 10% με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: «Δεν συμφωνώ γιατί είναι ανεφάρμοστη (σ.σ. απόφαση). Προτιμότερο να πεις ότι είναι κλειστό το γήπεδο. Το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, άλλα μέτρα». Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε κριτικά για την επιτροπή των ειδικών, λέγοντας ότι «στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού. Δεν ήταν λίγες φορές που είχαμε συγκρουστεί». Ωστόσο, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σημείωσε ότι «δεν τους κακίζω γιατί βλέπω τι τραβούν».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι «μπορούμε να διαφωνούμε με ένα μέτρο ή μία πρωτοβουλία τους αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαφωνήσουμε στις αποφάσεις τους. Είμαστε μία ομάδα, ο καθένας κοιτάζει να βοηθήσει, να ενισχύσει την προσπάθεια του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, των ειδικών».

Ads