Καβγά για τον… μισθό του Παντελή Βαλασόπουλου είχαν στο Βερολίνο, ο ανταποκριτής του Mega και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την παρουσίαση του κινήματος του δεύτερου.  

Ads

Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε τον Γιάννη Βαρουφάκη υπεύθυνο για τα capital controls εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να πάρει τον μισθό του κι εκείνος απάντησε με το γνωστό του στιλ.

Το βίντεο 

Ολόκληρος ο διάλογος

Βαλασόπουλος: Στην Ελλάδα έχουμε τα capital controls. Είστε υπεύθυνος για τα capital controls. Κανείς στην Ελλάδα δεν σας παίρνει σοβαρά, γιατί εσείς ευθύνεστε για τα capital controls. 

Ads

Βαρουφάκης: Και για τον σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο στην αρχή του 20ου αιώνα.
 
Βαλασόπουλος: Μην γελάτε! Μην γελάτε! Εγώ δεν γελάω, κ. Βαρουφάκη, γιατί δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου από την Ελλάδα εξαιτίας των capital controls. 

Βαρουφάκης: Μιλάτε ένα λεπτό. Εξαντλείτε τον χρόνο σας. 

Βαλασόπουλος: Όχι, δεν τον ξεπέρασα. Απλώς σας λέω ότι δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου από την Ελλάδα εξαιτίας των capital controls… 

Βαρουφάκης: Κατάλαβα. Θα σας απαντήσω. Δεν θα μπούμε όμως σε διάλογο. Θα σεβαστείτε τους κανόνες της εκδήλωσης. 

Βαλασόπουλος: Μπορώ να καταλήξω; 

Βαρουφάκης: Σας παρακαλώ, συντομεύετε! Λέτε ότι δεν μπορείτε να πάρετε το μισθό σας από την Ελλάδα. Σωστά; 

Βαλασόπουλος: Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι ήσασταν ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Παρακαλώ, απαντήστε… 

Βαρουφάκης: Ο μισθός σας δεν καταβάλλεται, επειδή δύσμοιροι, απρόσωποι γραφειοκράτες, που καθοδηγούνται από δεξιούς πολιτικούς που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των χωρών τους, έκλεισαν τις τράπεζές μας και μας επέβαλαν έλεγχο κεφαλαίων. Μπορείτε να στρέφεστε εναντίον μου, θα πρότεινα όμως να δείτε την πραγματική αιτία που δεν μπορείτε να πάρετε το μισθό σας, ότι δηλαδή η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες.