Ανώτατος δικαστικός συνελήφθη για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών. Η υπόθεση αναμένεται να συγκλονίσει την κοινή γνώμη, αν και παρασκηνικά γίνονται προσπάθειες για την υποβάθμιση της.

Ads

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών, και συγκεκριμένα κοκαΐνης, πάνω σε τρεις νεαρούς κάτω από το σπίτι του δικαστικού. Οι νεαροί δήλωσαν ότι την κοκαΐνη τους την είχε προμηθεύσει ο ανώτατος δικαστικός. Οταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα του, ο δικαστικός αιφνιδιάστηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, και τους επέτρεψε να κάνουν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκε επίσης κοκαϊνη.

Οταν οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν το αξίωμα του, επικοινώνησαν με τον αρμόδιο υπουργό, μέσω της υπηρεσίας, ο οποίος είπε “προχωρείστε στα δέοντα”. Παράλληλα ο υψηλόβαθμος δικαστικός, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος ανώτατου δικαστηρίου, επιβεβαίωσε ότι γνώριζε τους νεαρούς. 
Σύμφωνα με παρατηρητές στο χώρο της Δικαιοσύνης, πρόκειται για υπόθεση-βόμβα, ανάλογη σε εκρηκτική δύναμη με την υπόθεση Λιγνάδη. 

Ο δικαστικός, όπως και οι νεαροί, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι δικογραφίες διαχωρίστηκαν, οι νεαροί παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τακτική δικάσιμο. 

Ads

Η δικογραφία για τον δικαστικό, εναντίον του οποίου δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία, παραπέμφθηκε στην εισαγγελεία Εφετών.Σύμφωνα με τις πληροφορίες,  στον δικαστικό εξετάζεται η εκδοχή να απαγγελθεί  η κατηγορία όχι της διακίνησης, αλλά της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση, που αποτελεί πλημμέλημα.  Σημειώνεται ότι  οι νεαροί φέρονται να έχουν καταθέσει πως την ποσότητα που είχαν στην κατοχή τους την είχαν προμηθευτεί από τον ανώτατο δικαστικό.