Με δήλωση που έκανε σήμερα Τετάρτη στο tvxs.gr, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει προτείνει τη θέσπιση ανώτατης σύνταξης στο ποσό των 600 ευρώ. «Ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχουν προτάσεις όπως αυτές για σύνταξη 600 ή τάχα για την εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στην κύρια ασφάλιση», ξεκαθάρισε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Ads

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» υπό τον τίτλο «Έως 600 ευρώ η ανώτατη σύνταξη στην πρόταση-σοκ Κατρούγκαλου». «Πραγματικά εντυπωσιάστηκα και ειδικά από μια εφημερίδα που ανήκει στην Αριστερά. Ελπίζω ότι αυτά δεν είναι δείγματα ενός εμφυλίου της Αριστεράς, που θα πάρει χαρακτήρα πολέμου βρώμικου και προβοκατόρικου», υπογράμμισε ο Γ. Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.».

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Κατρούγκαλου στο tvxs.gr έχει ως εξής:

«Ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχουν προτάσεις όπως αυτές για σύνταξη 600 ή τάχα για την εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στην κύρια ασφάλιση. Ακριβώς περί του αντιθέτου πρόκειται: για να μην εφαρμόσουμε, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, την αντιασφαλιστική νομοθεσία του 2010 και του 2012, πετύχαμε μέσω της διαπραγμάτευσης, να διατυπώσουμε μια διαφορετική πρόταση για ένα νέο σύστημα, για ένα δικαιότερο συνταξιοδοτικό. Η επιτροπή λοιπόν αυτή που συγκροτήθηκε, είχε ακριβώς τον σκοπό να υποβάλει παρόμοιες προτάσεις, ακριβώς για να μην υπάρξουν μειώσεις συντάξεων. Όχι για να φτάσουμε σε αυτά τα απαράδεκτα επίπεδα των 600 ευρώ. Και σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις της επιτροπής θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτερης πολιτικής διαβούλευσης, ακριβώς γιατί το ασφαλιστικό σύστημα δεν πρέπει να μεταρρυθμιστεί με βάση τις μνημονιακές επιταγές, αλλά με βάση μια δική μας πολιτική μεταρρύθμιση».

Ads

«Πραγματικά εντυπωσιάστηκα και ειδικά από μια εφημερίδα που ανήκει στην Αριστερά. Ελπίζω ότι αυτά δεν είναι δείγματα ενός εμφυλίου της Αριστεράς, που θα πάρει χαρακτήρα πολέμου βρώμικου και προβοκατόρικου».

Διαβάστε επίσης:

Κοινή συνέντευξη Γεροβασίλη – Κατρούγκαλου: Διαψεύδουν το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών