Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε πως είναι έτοιμος και περιμένει να ακούσει τις αντιπροτάσεις των αγροτών για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας πως μια κυβέρνηση πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία.

Ads

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Γιώργο Βερνίκο, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί αυτό το διάλογο σε όλα τα επίπεδα. Σημειώνεται πως την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας έστειλε το ασφαλιστικό στην ΟΚΕ, η οποία θα το εξετάσει και θα διατυπώσει τη γνώμη της.

«Η ΟΚΕ αποτελεί το συνταγματικά θεσμοθετημένο βήμα κοινωνικού διαλόγου, θέτουμε υπ’ όψιν σας, προκειμένου να διατυπώσετε γνώμη, το προσχέδιο του νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση», ανέφερε στην επιστολή του ο υπουργός, σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο θα λάβει την τελική του μορφή μετά τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς και τον διάλογο με την κοινωνία. «Θεωρούμε, εντούτοις, τη συμβολή της ΟΚΕ και στο παρόν στάδιο ιδιαίτερα σημαντική, ώστε ο διάλογος αυτός να έχει νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και επιστημονικό χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό, θα θέσουμε υπόψη σας και όλες τις μεταγενέστερες βελτιωτικές προτάσεις προς συζήτηση που έχει ήδη απευθύνει το υπουργείο μας στους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς», τονίζει.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΟΚΕ ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός κάλεσε ξανά τους αγρότες να συζητήσουν μαζί μας, για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα δικαιότερες τις σκέψεις και τις προτάσεις που εμπεριέχονται στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Θεωρούμε ότι εξυπηρετούν την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη οι προτάσεις αυτές. Θέλουμε, όμως, να ακούσουμε και τις αντιπροτάσεις των αγροτών για κάθε πιθανή βελτίωση που μπορούν να έχουν».

Ads

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ορισμένες ιδέες για βελτιώσεις αλλά περιμένει να ακούσει και τις προτάσεις των αγροτών. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει οι αγρότες να προσέλθουν στο «τραπέζι» και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.