Ανοιχτό και σε πλήρη εκπαιδευτική λειτουργία είναι από το απόγευμα της Τετάρτης το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι ύστερα από συνάντηση με την Σύγκλητο αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις για να μην χαθεί το εξάμηνο. Αυτό θα λήξει κανονικά την 1η Αυγούστου, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους φοιτητές επί πτυχίω ώστε να ολοκληρώσουν μέχρι εκείνο το διάστημα τις εξετάσεις στα μαθήματα που τους έχουν απομείνει.

Ads

«Από σήμερα 2.7.2014 ώρα 17:00 η Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου λειτουργεί απρόσκοπτα. Από αύριο 3.7.2014 συνεχίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία στις Σχολές του Ιδρύματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή της στους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιδρούν στη λύση που προκρίνεται από την κυβέρνηση για τους συναδέλφους τους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με το άνοιγμα του Ιδρύματος διαπιστώθηκαν καταστροφές στο κτίριο του τομέα Γεωτεχνικών που ανήκει στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Οι καταστροφές περιελάμβαναν σπασμένες πόρτες και καρέκλες, φθορές σε γραφεία και καταστροφές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ads

«Το Πολυτεχνείο ανοίγει, το εξάμηνο δεν χάνεται και τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ που εξήρε τους «υπεύθυνους χειρισμούς και τις εκκλήσεις του αρμόδιου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου», ο οποίος προέρχεται από την Ελιά.