Ανοιχτό άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει δημοψήφισμα και για το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. «Θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα και θα επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τους σταματήσουμε».

Ads

Για το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως δεν είναι πιθανό να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, σημειώνοντας πως αυτό «το έχει συνειδητοποιήσει πρώτη απ’ όλους η κυβέρνηση». Για αυτό το λόγο δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία, όπως σημειώνει, «γνωρίζει πως όσο παραμένει στα πράγματα, η ήττα της θα είναι βαρύτερη και πιο μεγάλη». Παράλληλα υπογραμμίζει πως «από κοινού διαπραγμάτευση για το χρέος με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο δεν μπορεί να γίνει».

Σχετικά με το ερώτημα των κυβερνητικών εταίρων που θα μπορούσε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης κάνει λόγο για «άκαιρο» ερώτημα και προσθέτει πως «σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε λύσεις που να είναι φερέγγυες και συνεπείς με όσα έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό».

Για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και την ανταλλαγή επιστολών με τη ΔΗΜΑΡ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «έχουμε κάνει ξεκάθαρο πως δεν μας αφορά η υπόθεση της λεγόμενης κεντροαριστεράς, αλλά η διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού μπλοκ, τα όρια του οποίου ξεκινούν από τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φθάνουν μέχρι τις δυνάμεις του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου που αντιμάχονται τις μνημονιακές πολιτικές».

Ads